AVW’66 in Aalten gelijk tegen AZSV

11 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

AVW’66 heeft donderdag op het Rots Bouw Toernooi in Aalten een gelijkspel behaald tegen AZSV: 1-1. Silvolde gaat na de eerste dag aan de leiding door een 2-0 zege op DVC’26. Zaterdag speelt AVW’66 tegen DVC’26.

AZSV – AVW’66 was een duel met een pikant tintje, omdat Dennis van Toor, oud-trainer van AVW’66, nu AZSV onder zijn hoede heeft. De Arnhemse trainer zag zijn ex-ploeg in de eerste helft prima voor de dag komen. AZSV, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de eerste klasse, nam voor rust een 1-0 voorsprong. Doelman Ralph Pruyn van AVW’66, dat van de eerste klasse naar de tweede klasse degradeerde, was kansloos toen de bal na een voorzet van Freek Mulder van richting werd veranderd en achter hem bij de tweede paal in het doel plofte.
Vlak voor rust maakte Robin van Otegem de verdiende gelijkmaker. Hij scoorde in de rebound, toen de doelman van AZSV de bal na een kopbal niet kon vasthouden: 1-1.
Na de pauze redde Pruyn nog bij een inzet van Roy Berenschot. AVW’66 was vlak voor tijd dicht bij de zege, maar de bal ging na een schot van Roy Bouwman helaas voor AVW’66 tegen de paal.
Scott Calderwood, de nieuwe trainer van AVW’66, was tevreden over het optreden van zijn ploeg. “Hoewel dat altijd gevaarlijk is, heb ik mijn ploeg in de rust een compliment gemaakt. We hebben veel druk naar voren gezet en verzorgd spel laten zien”, aldus Calderwood.
Ook Dennis van Toor was vol lof over zijn oude ploeg. “Ik vond AVW’66 in de eerste helft beter voetballen”, zei Van Toor. “In de tweede klasse gaat AVW zeker meestrijden om de bovenste plaatsen.”

Uitslagen donderdag 11 augustus
AZSV – AVW’66        1-1
DVC’26 – Silvolde    0-2

Programma zaterdag 13 augustus
16.00 uur: AVW’66 – DVC’26
18.00 uur: Silvolde – AZSV