AVW’66 houdt voorsprong niet vast

1 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW’66 is de competitie in de tweede klasse H van het zaterdagvoetbal gestart met een gelijkspel. De Westervoortse ploeg kwam tegen ASC’62 acht minuten voor tijd op voorsprong, maar moest in blessuretijd toch nog de gelijkmaker toestaan: 1-1.

Hountu Kane (foto), vorig seizoen nog spelend voor ESCA, bezorgde AVW’66 in de slotfase een voorsprong. Daarna ontstond er plotseling onrust in het spel van de thuisclub. “Na die 1-0 werd het onrustig. We probeerden de aanval te zoeken waar we de wedstrijd rustig uit hadden moeten spelen”, zei trainer Stef van Meerveld van AVW’66 na afloop. “Balverlies leidde 4 minuten in blessuretijd de gelijkmaker in. In de omschakeling maakte ASC’62 gelijk.”
AVW’66 was volgens Van Meerveld de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Kansen waren er in de eerste helft voor Robin van Otegem en Daan Bomans, maar treffers leverde dat niet op. Na de hervatting trof Roy Bouwman voor AVW’66 nog de paal en de arbiter zag een strafschop over het hoofd toen Robin van Otegem onderuit werd gehaald. “Over het vertoonde spel kunnen we tevreden zijn, maar het resultaat valt tegen. Dat hebben we wel aan onszelf te wijten, ook al was het een zuivere strafschop”, aldus Van Meerveld.

Uitslagen Tweede klasse H
Nieuwleusen – Hulzense Boys       0-1
CJV ‘ers – Vroomshoopse Boys      2-1
Den Ham – Enter Vooruit              3-4
OZC – Oranje Nassau                    4-3
AVW ’66 – ASC ’62                        1-1  
Be Quick ’28 – Bergentheim          1-2
vv Dieren – DZC ’68                      2-1