AVW’66 heeft smaak te pakken

29 januari 2011 | Van onze AS-redactie

AVW’66 heeft de smaak te pakken. Na de verrassende winst van vorige week op VVOG (0-1), won de Westervoortse ploeg zaterdag met 2-0 van streekgenoot DZC’68 en schuift op naar de middenmoot in de eerste klasse D.

Voor de winterstop kondigde het herstel zich al aan, in het nieuwe jaar heeft AVW’66 de opgaande lijn ontegenzeggelijk doorgetrokken. Twee overwinningen op rij, wie had dat voor mogelijk gehouden? Niet dat de toeschouwers zaterdag op sportpark Hamerden direct een topwedstrijd kregen voorgeschoteld. Wel was opvallend dat AVW’66 steeds gemakkelijker de kansen weet te creëren.
Zeker voor rust kreeg de ploeg van trainer Roberto Straal toch drie of vier mogelijkheden om DZC op flinke achterstand te zetten. Zo verschenen Robin van Otegem en Marc Blankenspoor in mooie scoringspositie. Het duurde tot de 28e minuut voordat het betere voetbal van AVW werd beloond. Jarno Hilhorst scoorde uit een vrije trap de 1-0.
AVW zakte daarna iets terug waardoor DZC, dat meteen na de 1-0 een extra aanvaller inbracht, wat beter in het spel kwam.
Na rust kregen Van Otegem en Blankenspoor de mogelijkheid om de voorspong uit te bouwen, maar DZC-doelman Matthijs Hekman haalde daar een streep door. De beslissing viel tien minuten voor tijd. Invaller Bas Pelgrum voorzag Aram Lak van een zuivere pass. Lak, die de bal wilde inkoppen, werd vervolgens vastgehouden binnen het strafschopgebied. Hij benutte de penalty zelf: 2-0.

Roberto Straal: “Dit kondigde zich voor de winterstop al aan en heeft zich voortgezet. Zeker in de eerste helft hebben we goed gespeeld en geen kansen weggegeven. Zelf hebben we aardig wat kansen gecreëerd, de afwerking zou nog beter kunnen. Maar met twee overwinningen het nieuwe jaar van start gaan, is natuurlijk geweldig en goed voor het vertrouwen. Als iedereen de kop erbij houdt, dan kunnen we voor heel veel ploegen nog lastig zijn.”
AVW’66 is op de ranglijst geklommen naar de negende plaats met 14 uit 13. In de tweede periode staat de ploeg op de tweede plaats met 9 uit 5.

Andere uitslagen 1D:
Barneveld-Dronten    2-1
WVF-VVOG                  0-0
Rest afgelast.

Foto homepage: René Nijhuis ( www.rn-sportfotografie.blogspot.com)