AVW ’66 en Spero jagen op finaleplek

3 juni 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

In de eerste halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup staan dinsdagavond twee oud-winnaars tegenover elkaar: AVW ’66 en Spero. Titelverdediger AVW ’66 is licht favoriet tegen de ploeg uit Elst, die dit seizoen kampioen werd in de vierde klasse.

Spero bereikte de halve finale door drie Arnhemse ploegen te elimineren. Na in de eerste ronde vijfdeklasser Elsweide met 5-0 opzij te hebben geschoven, won de ploeg uit Elst in de tweede ronde op eigen veld met 3-0 van klassegenoot ESCA. Op het terrein van Eendracht had de formatie van trainer Berry Arends in de kwartfinale al helemaal geen moeit met De Paasberg. Spero was met 8-0 veel te sterk voor de gehavende Arnhemse ploeg.

Dinsdagavond krijgt Spero, dat na het behaalde kampioenschap in de vierde klasse F is gepromoveerd naar de derde klasse, een opponent waar het meer problemen mee zal krijgen: AVW ’66. De Westervoortse ploeg is de bekerhouder en na de degradatie uit de eerste klasse van het zaterdagvoetbal zal de pleog van het trainersduo Stef van Meerveld/Wim pol er alles aan gelegen zijn ook dit jaar de finale te halen.
AVW ’66 bereikte de laatste vier door achtereenvolgens te winnen van het zaterdagteam van Eendracht (10-0), vierdeklasser Angeren (7-1) en in de kwartfinale van de zondagse eersteklasser Bemmel (3-2.

Spero – AVW ’66 staat dinsdagavond onder leiding van arbiter Jan-Maarten te Broek. Hij wordt geassisteerd door zijn zoon Marco ten Broek en Rob Oldenhave. De wedstrijd op het terrein van het Arnhemse eendracht begint om 20.00 uur.

Op donderdag 5 juni staat de tweede halve finale op het programma. Dan komt de betuwse hoofdklassers RKHVV en De Bataven tegen elkaar uit. De finale van het toernooi om de Arnhem Cup is op zaterdag 14 juni.

Arnhem Cup
Kwartfinales

Uitslagen
Eldenia – De Bataven             0-1
De Paasberg – Spero             0-8
Bemmel – AVW ’66                2-3
Babberich – RKHVV                2-4

Halve finales
Dinsdag 3 juni, 20.00 uur: Spero – AVW ’66
Donderdag 5 juni, 20.00 uur: De Bataven – RKHVV

Finale
Zaterdag 14 juni, 19.30 uur
Alle duels worden gespeeld op het terrein van Eendracht in Arnhem.