AVW’66 en Roberto Straal uit elkaar

4 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Roberto Straal vertrekt aan het einde van dit seizoen bij zaterdageersteklasser AVW’66. De Arnhemse trainer beschikt niet over de vereiste papieren en de KNVB verleent de Westervoortse club niet nog een jaar dispensatie.

Straal was aan het begin van dit seizoen wel begonnen aan de trainerscursus UEFA A/TC I, noodzakelijk om een eersteklasser te mogen trainen. Straal stopte echter om persoonlijke redenen na enkele maanden met de cursus.
“Jammer, want wij waren heel tevreden over Roberto en zijn assistent Thijs Koevoet”, legt Wim Schulte, bij AVW’66 belast met technische zaken, uit. “Ook vanuit de spelersgroep waren de geluiden positief. Maar wij hebben als bestuur besloten dat we niet met een ‘stromanconstructie’ willen werken. We hebben bij de KNVB nog wel geprobeerd voor een tweede seizoen dispensatie te krijgen, maar daar wilde de voetbalbond niet aan meewerken. Assitent-trainer Thijs Koevoet heeft aangegeven, dat hij na het vertrek van Straal niet wil aanblijven bij de club.”
Roberto Straal zegt begrip te hebben voor de keuze van het bestuur van AVW’66 om niet met een ‘stroman’ te gaan werken. “Daar kan ik mee leven. Ik wist dat dit de consequentie zou kunnen zijn, toen ik stopte met de cursus. Ik had dus rekening gehouden met dit scenario.”
De 44-jarige Arnhemmer betreurt de gang van zaken wel. “Ik vind het jammer. Je bent ergens aan begonnen en je wilt dat op een goede manier afmaken. Ik heb de laatste wedstrijden voor de winterstop ook gezien dat we progressie maakten. Daarnaast vind ik AVW’66 gewoon een leuke club met een leuke groep jongens.”
Straal sluit niet uit dat hij volgend seizoen elders aan de slag gaat. “Ik blijf een voetbaldier en zie wel of er een club komt. Maar eerst moeten we er voor zorgen dat AVW’66 behouden blijft voor de eerste klasse”, aldus de voormalig voetballer van Vitesse.
Straal begon zijn trainerscarrière bij Rheden A1 (1 jaar) en had vervolgens SC Oranje (anderhalf jaar), VDZ (2 jaar) en Vitesse B1 (1 jaar) onder zijn hoede. Straal is nu bezig aan zijn eerste seizoen bij AVW’66.