AVW’66 eindigt als tweede in Aalten

13 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

AVW’66 is zaterdag op het Rots Bouw Toernooi in Aalten als tweede geëindigd. De ploeg van Scott Calderwood won met 1-0 van DVC’26, maar de toernooiwinst ging naar AZSV, dat met 4-1 te sterk was voor Silvolde.

AVW’66 en AZSV behlaaden beide 4 punten, maar het doelsaldo van de Aaltense ploeg was beter. “Daar baal ik van, want ik wil altijd winnen”, zei Calderwood, die voor rust schrok van een blessure van Rick Freriks. “Rick liep tegen een elleboog op, ging tegen de grond en kreeg geen adem. hij werd per ambulance afgevoerd, maar keerde later terug. Het bleek last te hebben gehad van hyperventilatie.”
Het incident was het duel niet ten goede gekomen. “Het was rommelig en het bleef rommelig. Het was een stuk minder dan donderdag, toen we 1-1 speelden tegen AZSV.”
Na 25 minuten was AVW’66 door Jair Lucas op 1-0 gekomen. Vlak voor rust liet Ronald Eitens van AVW’66 zich provoceren, trapte na en moest met rood het veld verlaten. “Dat mag niet gebeuren”, zei Calderwood over de ex-speler van Lochem. “Daarmee benadeel je jezelf en je ploeg. Je moet daarna nog een hele helft met 10 man spelen, maar gelukkig hielden we stand.”
Calderwood had een goed gevoel aan het toernooi overgehouden. “We zijn er nog niet, de puntjes moeten nog op de i gezet worden. Maar de intentie bij de spelers is er om er wat van te maken. we hebben laten zien dat we een leuke ploeg hebben.”

Uitslagen zaterdag
AVW’66-DVC’26           1-0
AZSV-Silvolde               4-1

Eindstand
1. AZSV              2-4    (5-2)
2. AVW’66          2-4    (2-1)
3. Silvolde          2-3   (3-4)
4. DVC’26          2-0    (0-3)