AVW ’66 dicht bij handhaving

31 mei 2016 | Van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft dinsdagavond een grote stap gezet op weg naar handhaving in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. De Westervoorters wonnen op het eigen sportpark Hamerden het nacompetitieduel met Bergentheim met 3-1. Zaterdag volstaat bij OZC in Ommen een gelijkspel om ook volgend seizoen tweedeklasser te zijn.

Het venijn zat dinsdagavond in de staart. Redouan Eddarkaoui (foto), die al in de eerste minuut volledig ten onrechte een treffer zag worden afgekeurd wegens buitenspel,  had de thuisploeg vijf minuten voor rust op 1-0 gezet en dat leek ook de eindstand te worden. In de 88e minuut kwam Bergentheim echter op gelijke hoogte, toen Jermaine Grot de bal na een verre, hoge trap richting strafschopgebied van AVW ’66 niet goed verwerkte. Een Bergentheimse aanvaller schoof de bal vervolgens langs AVW ’66-doelman Joep Smulders: 1-1.
Redouan, avwAVW ’66 stond op dat moment al met tien man. Jaimy Toonen Dekkers deelde in de 68e minuut onder het oog van de scheidsrechter een schopje uit aan zijn tegenstander zonder dat de bal in de buurt was. Die domme actie kwam Toonen Dekkers op een rode kaart te staan. Gelukkig voor Toonen dekkers én Grot zorgde Daan Boonman een minuut na de gelijkmaker toch weer voor een Westervoortse voorsprong. Na een prima voorzet was een klein duwtje in de rug van zijn tegenstander voldoende om vrij in te kunnen koppen. Via de binnenkant van de paal plofte de bal tot grote vreugde van de Westervoortse aanhang in het doel: 2-1. Twee minuten later viel ook nog de derde treffer voor AVW ’66. Jermaine Grot speelde de bal knullig in de voeten van een tegenstander, maar heroverde de bal en schoot vrij voor de Bergentheimse doelman uiterst beheerst in: 3-1.

Ent, WouterNa het laatste fluitsignaal volgde nog een volstrekt overbodige strafschoppenserie, die alleen noodzakelijk was geweest als de drie ploegen in deze poule (AVW ’66, Bergentheim en OZC) in de eindstand nog gelijk hadden kunnen eindigen. Door het gelijkspel in de eerste wedstrijd tussen Bergentheim en OZC (2-2) is dat niet meer het geval. OZC moet zaterdag in Ommen winnen van AVW ’66 om te promoveren. De Westervoorters, in de nacompetitie al gecoacht door Wouter van der Ent (foto rechts), hebben nu genoeg aan een gelijkspel voor handhaving in de tweede klasse.

Foto boven: Daan Boonman (links) van AVW ’66 ontdoet zich van een tegenstander. (Foto: Nico Kooij)

Nacompetitie
Om een plaats in de tweede klasse
Poule 3
Zaterdag 28 mei
Bergentheim – OZC                 2-2
Dinsdag 31 mei
AVW ’66 – Bergentheim         3-1
Programma zaterdag 4 juni
OZC – AVW ’66
* Groepswinnaar naar tweede klasse

Poule 1
Zaterdag 28 mei
DSV ’61 – VRC                            1-5
Dinsdag 31 mei
Terschuurse Boys – DSV  ’61   5-0
Programma zaterdag 4 juni
VRC – Terschuurse Boys
* Groepswinnaar naar tweede klasse 

Poule 2
Zaterdag 28 mei
Stroe – DZSV                               1-1
Dinsdag 31 mei
FC Horst – Stroe                        5-2
Programma zaterdag 4 juni
DZSV – FC Horst
* Groepswinnaar naar tweede klasse