AVW’66 buigt weer voor Gazelle N

7 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Trainer Scott Calderwood was zaterdag na het verlies van AVW’66 in de thuiswedstrjd tegen Gazelle Nieuwland (2-4) zwaar teleurgesteld. “Ik ben nog blij dat het maar bij 2-4 is gebleven. De zege van Gazelle was dikverdiend.”

“We hebben zelf niets gebracht. Geen strijd, geen beleving”, constateerde Calderwood na afloop. “Hoe dat komt? Een goede vraag, maar het is niet de eerste keer in dit seizoen dat we het daarop af laten weten. Misschien zijn we niet zo goed als we wel denken.”
AVW’66 verloor in 2H voor de tweede keer in dit seizoen van Gazelle Nieuwland. In Dieren werd het 2-1. Toen had Calderwood de Dierense ploeg ‘één van de mindere ‘ in deze competitie genoemd. Na afloop van de wedstrijd in Westervoort dacht de AVW-trainer daar heel anders over en stapte de kleedkamer van de gasten binnen. “Ik heb ze gefeliciteerd en gezegd dat het dikverdiend was. Ere wie ere toekomt.”
AVW’66 zat op het eigen sportpark Hamerden geen moment in de wedstrijd. “We hebben zelf in de eerste helft één goede kans gehad, maar toen had Gazelle Nieuwland er al 3 gekregen”, zei Calderwood.
De bezoekers kwamen na een half uur op voorsprong. Toen het na rust 0-2 werd, leek het duel gespeeld. Ruben Dissel bracht met zijn treffer de spanning terug (1-2), maar het Dierense antwoord volgde razendsnel: 1-3.
AVW’66 gooide daarna alles op de aanval, maar na de treffer van Marc Blankenspoor herstelde Gazelle Nieuwland opnieuw heel snel de oude marge: 2-4.
Het kampioenschap is uit zicht, maar op basis van een hoge eindklassering of het winnen van de derde periodetitel kan AVW’66 zich nog plaatsen voor de nacompetitie. Calderwood: “We laten de kop niet hangen en zullen ons volgende week zaterdag moeten herpakken in de thuiswedstrijd tegen koploper Sparta Enschede. Maar dan moet het anders als tegen Gazelle. Ik heb nu een slechte Pasen.”

Uitslagen Tweede klasse H
Zaterdag 9 april
ESA – OZC                               8-1
AVW’66 – Gazelle Nieuwland   2-4
Sparta E. – Vroomshoopse B    0-1
De Esch – Den Ham                 1-3
Drienerlo – Oranje Nassau       7-0
ASC’62 – Nieuwleusen SV        3-1
Enter Vooruit – SVVN               1-0
Maandag 9 april
Drienerlo – Vroomshoopse B   1-3
Sparta E – SVVN                       3-1
De Esch – OZC                         2-2

Stand aan kop
1. Sparta E                  22-49
2. ESA                         22-41
3. AVW’66                   22-38
4. Vroomshoopse B     22-38
5. Gazelle Nieuwland  22-36
6. Enter V                    22-35