AVW’66 begint aan bizarre serie

17 maart 2011 | Van onze AS-redactie

AVW’66 zit in de beslissende weken voor behoud van het eersteklasserschap. Uitgerekend nu de ploeg uit Westervoort van geen kant draait, wacht AVW’66 een serie cruciale wedstrijden.

In de laatste acht wedstrijden treffen de Westervoorters  de top-drie, Bennekom, Barneveld en VVOG, maar ook de drie ploegen die nog onder AVW staan: Dronten, DOS Kampen en FC Horst. Die bizarre serie begint zaterdag met de uitwedstrijd bij DOS Kampen, de ploeg die eerder dit seizoen met 3-0 won in Westervoort.

De situatie van nu is niet rooskleurig. AVW’66 pakte in de laatste vijf wedstrijden slechts één punt en wekte bijna steeds de woede van zijn trainer Roberto Straal omdat de bereidheid tot harde arbeid niet optimaal was. En juist dat facet is voor een ploeg in nood van doorslaggevend belang.
Roberto Straal heeft ook deze week weer indringende gesprekken met zijn manschappen gevoerd en heeft goede hoop dat de neuzen weer dezelfde kant op staan. Maar ook hij weet dat een overwinning het beste medicijn is. Straal: “Ik hoop van harte  dat de lucht een beetje geklaard is. In deze tijden ontstaan er natuurlijk irritaties in de groep, daar hebben we over gesproken en ik denk dat we dat wel hebben weggedrukt. Met een overwinning zouden we natuurlijk een geweldige stap maken.”
De trainer zal zijn tactiek in Kampen niet gaan aanpassen aan DOS: “Dat heeft geen zin. AVW’66 is het best als we druk naar voren kunnen leggen. Achterin blijven hangen en op de nul spelen is niet ons ding”, aldus Straal die het wel betreurt dat hij waarschijnlijk niet kan beschikken over een belangrijke pion in zijn elftal, Bas Blom (foto). Hij heeft nog steeds een bovenbeenblessure.
Het wordt  zaterdag echt een ‘clash’  van de ondersten: naast DOS Kampen-AVW’66, staat ook Dronten-FC Horst op het programma.
De wedstrijd van AVW’66 in Kampen begint om 14.30 uur.

 Klik hier voor het complete Sportprogramma.