AVW ’66 uit Arnhem Cup, VDZ naar halve finale

10 mei 2016 | Van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft zich teruggetrokken uit het toernooi om de Arnhem Cup. De Westervoortse club wil zich volledig richten op de uitwedstrijd van komende zaterdag tegen ZAC. Daarin kan AVW ’66 het tweedeklasserschap veiligstellen. VDZ is nu automatisch geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup.

avw66Het duel in de kwartfinale tussen AVW ’66 en VDZ stond voor donderdag 12 mei op het programma. “We zijn nog met AVW ’66 in gesprek geweest om de wedstrijd naar woensdag 11 mei te verzetten, maar ook dat wilde AVW ’66 niet”, vertelt een teleurgestelde toernooileider Ben van der Horst. “AVW ’66 wilde zich volledig focussen op de wedstrijd tegen ZAC.”
ESA en SML spelen spelen dinsdag (vanavond) op het terrein van Eendracht de eerste kwartfinale. Het duel tussen de twee Arnhemse ploegen begint om 20.00 uur.
esa-arnhemESA en SML kregen afgelopen weekeinde te maken met fikse teleurstellingen. Zo verspeelde ESA vrijwel zeker de derde plaats in 3A van het zaterdagvoetbal en daarmee een plek in de nacompetitie. De ploeg van trainer Peter Gerritsen verloor thuis met 2-1 van SVP en moet met nog één wedstrijd voor de boeg weer in de achtervolging op Advendo ’57. SML kwam zaterdagavond in 4F van het zondagvoetbal niet verder dan een gelijkspel tegen VVO (0-0) en moet nu hopen op een misstap van de Velpse ploeg om alsnog de titel in 4F voor zich op te eisen. VVO behield met nog één wedstrijd te gaan een voorsprong van 1 punt op SML.
smlDe wedstrijd Babberich – Veluwezoom (zo) uit de tweede ronde wordt ook dinsdagavond  (vanavond) gespeeld. Die wedstrijd op sportpark De Buitenboom in Babberich begint om 20.00 uur. De winnaar van dat duel speelt tegen Arnhemse Boys. In verband met een compleet competitie op maandag 16 mei (tweede pinksterdag) wordt dat duel gespeeld op woensdag 18 mei of vrijdag 20 mei.

Arnhem Cup
Programma
Dinsdag 10 mei
Tweede ronde
20.00 uur: Babberich – Veluwezoom (za)
Kwartfinales (alle op het terrein van Eendracht)
Dinsdag 10 mei
20.00 uur: SML – ESA
Woensdag 18 mei of vrijdag 20 mei
20.00 uur: Babberich/Veluwezoom (za) – Arnhemse Boys
Donderdag 19 mei
20.00 uur: Duno – Rheden