Aston Villa – Vitesse verboden

20 juli 2017 | Van onze AS-redactie

De oefenwedstrijd tussen Vitesse en Aston Villa, die dinsdag 25 juli in Duitsland zou worden gespeeld, gaat niet door. De Duitse voetbalbond (DFB) heeft vijf jaar geleden besloten oefenwedstrijden op Duits grondgebied tussen buitenlandse clubs te verbieden als één of beide clubs in het verleden betrokken zijn geweest bij supportersrellen. 

Aston Villa verblijft volgende week in Duitsland op trainingskamp. Zowel de Engelde club als Vitesse was blijkbaar niet van die maatregel op de hoogte. Volgens de clubwebsite van Vitesse (vitesse.nl) gaat de Arnhemse club nu op zoek naar een nieuwe tegenstander.
Vitesse oefent donderdagavond (20 juli, 20.00 uur) in Praag tegen Sparta Praag. Zaterdag 29 juli speelt de Arnhemse ploeg in het stadion van Wycombe Wanderers tegen het Engelse Reading, de club van Jaap Stam. Op zaterdag 5 augustus (18.00 uur) treft Vitesse in de strijd om de Johan Cruijff Schaal Feyenoord. Dat duel wordt in de Rotterdamse Kuip gespeeld en begint om 18.00 uur. Een week later (12 augustus, 20.45 uur) begint voor Vitesse het eredivisieseizoen met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda.