Arvevo verliest nipt bij Pegasus

1 november 2010 | Van onze AS-redactie

De volleyballers van Arvevo hebben hun competitiewedstrijd bij middenmoter Pegasus met 3-2 verloren. De Arnhemse ploeg staat derde in de tweede divisie B.

Arvevo begon de wedstrijd goed en legde veel druk neer bij de tegenstander, met name door middel van een goede serve. De eerste set was duidelijk in het voordeel van Arvevo, de focus was er en de side-out liep goed. In de tweede set kwam er meer druk van de zijde van Pegasus. De Nijmegenaren hadden de passers van Arvevo goed onder druk en Arvevo had hier geen antwoord op. Een aantal wissels konden het tij niet keren en Pegasus won de tweede set. De derde set was een kopie van de tweede. Er was meer druk aanwezig van Pegasus en Arvevo kwam een aantal keren in de set terug op een gelijke stand maar Pegasus trok aan het langste eind.
In de vierde set herpakten de heren van Arvevo zich. Zij namen het initiatief en wonnen deze set. In de beslissende set liep het redelijk gelijk op tot aan punt 8, vanaf toen pakte Pegasus het voortouw op basis van een goede verdediging. Zo kon Arvevo moeilijk tot scoren komen. Pegasus scoorde erg gemakkelijk en pakte de winst met 3-2. De setstanden  waren:  21-25 25-23 25-22 20-25 15-10.

Zaterdag speelt Arvevo thuis tegen VZK uit Wezep.