Arvevo verliest bij Side Out

3 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De volleyballers van Arvevo hebben hun tweede duel in de nacompetitie om promotie naar de eerste divisie verloren. In Slagharen ging de ploeg van trainer Oscar Gerritsen in 5 sets onderuit bij Side Out: 3-2. Ondanks het verlies is de kans op promotie nog niet verkeken voor de Arnhems-Velspe ploeg.

Arvevo had afgelopen zaterdag in de nacompetie om promotie naar de eerste divisie met 3-1 gewonnen van Huizen, de derde deelnamer aan de driekamp. Bij winst op Side Out zou promotie voor Arvevo donderdagavond een feit zijn. Het pakte echter anders uit.
In een spannend duel gaven Side Out en Arvevo elkaar in Slagharen weining toe. In de eerste set trokken de bezoekers een 8-2 achterstand nog gelijk (14-14), maar de setzege ging uiteindelijk toch naar Side Out. Arvevo herstelde zich daarna knap. Met 20-25 ging de tweede set naar de bezoekers, maar de derde was met met dezelfde cijfers weer voor de thuisclub. In de vierde set gaf Arvevo alles wat het had en sleepte er met 20-15 een vijfde set uit. Die werd gewonnen door Side Out: 15-12.
“Het was spannend, het spel golfde op en neer. Een wedstrijd met veel fouten, maar ook met heel mooite aanvallen”, zei Paul Ubbink, aanvoerder van Arvevo, na afloop.
Ubbink heeft de hoop op promotie nog niet opgegeven. Zaterdag valt de beslissing als Huizen gastheer is van Side Out, dat bij winst met 2 zeges op zak promoveert. “Maar als Huizen met 3-1 of 3-2 wint, dan promoveren wij”, legde Ubbink uit. “Daartoe is Huizen in staat als ze een goede dag hebben. Side Out is weer een echte vechtersploeg, dat is tegen ons gebleken. Maar die p/d-wedstrijden blijven een loterij, dat is toch wel de charme van dit soort duels. Het kan nog alle kanten op.”

 

Side Out – Arvevo 3-2 (25-22, 20-25, 25-20, 20-25, 15-12)