Arvevo pakt vierde zege op rij in 2012

6 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De volleyballers van Arvevo wonnen zaterdag hun vierde competitieduel op rij en zijn zo in 2012 in de tweede divisie B nog ongeslagen. In sporthal Kermisland was Arvevo te sterk voor TweeVV: 4-0 (26-24, 25-11, 25-19, 25-20).

Na overwinningen op Favorita, concurrent Vocasa en Dynamo werd afgelopen zaterdag TweeVV uit Ede aan het rijtje toegevoegd. Het op papier zwakkere TweeVV kon de heren van Arvevo in de eerste set nog goed bijbenen. In een set waarin over en weer veel fouten te bespeuren waren, kwamen de gasten uiteindelijk als eerste aan bij een setpoint. Door een sterke service en eindfase van de Arnhemse mannen ging de set toch nog naar Arvevo: 26-24.
Het bleek een mentaal tikje voor de gasten uit Ede. Bovendien ging de thuisploeg daarna beter spelen. Met degelijk spel trok de thuisploeg ook de volgende 3 sets naar zich toe.
Arvevo kijkt weer met vertrouwen naar boven en is achter de ongenaakbare koploper Alterno (55 punten uit 13 duels) met 4 andere ploegen verwikkeld in een felle strijd om de tweede plek. Scylla (42 uit 13) en Pegasus (41 uit 13) staan nog boven Arvevo (40 uit 13).
Arvevo speelt de komende 2 weken niet en treedt op 25 februari aan tegen de nummer laatst, Trivos. Aanvoerder Paul Ubbink: “Daarna staat op 3 maart de belangrijke thuiswedstrijd tegen Pegasus op het programma. Dan zal blijken waar we op dat moment staan en wat het perspectief is voor de rest van de competitie.”