Arvevo na zege op tweede plek

29 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De volleybalsters van Arvevo hebben in de regiodivisie B een grote zege behaald. De Arnhems-Velpse ploeg won zaterdag met 0-4 (25-27, 23-25, 14-25, 21-25) bij Dynamo Apeldoorn 4.

De speelsters van Arvevo moesten even wennen aan de erg grote en hoge hal in Apeldoorn. “We leken wel een soort kleine mieren in het veld”, zei speelster Marlous van de Kraats van Arvevo.
“Toch hoefde Arvevo in Apeldoorn geen enkele set prijs te geven. “Maar in de eerste set moesten we nog een klein beetje wakker worden. We gingen nog niet voor elke bal en de passing was niet altijd even goed, waardoor het afmaken ook wat moeilijker verliep”, meende Van de Kraats.
De gasten hadden vooral problemen met de sprongservice van de spelverdeler van Dynamo. “Maar door hard werken sleepten we de eerste set toch binnen”, zei van de Kraats, die met haar ploeg de zaken in de tweede set vanaf het begin al energieker aanpakte. Toch bleef Dynamo sterk, maar was niet goed genoeg om Arvevo van de tweede setwinst af te houden.
“De laatste twee sets verliepen erg snel”, sprak Van de Kraats. “Wij bleven lekker in ons ritme en gingen voor alles. Ook had Dynamo de moed een klein beetje opgegeven, waardoor de derde set met 25-14 wonnen.
De laatste set eindigde in 21-25 en zo keerde Arvevo met 5 punten huiswaarts. De ploeg klom naar de tweede plaats met 44 punten uit 14 duels. Dynamo Apeldoorn 3 gaat met 49 uit 13 aan kop. Scylla is derde met 42 punten, maar kwam pas 12 keer in actie.