Arvevo kansloos tegen Simokos

10 april 2011 | Van onze AS-redactie

De volleybalsters van Arvevo hebben zaterdag thuis tegen Simokos met 0-4 verloren. Arvevo is al gedegradeerd uit de tweede divisie B en hoopte het seizoen goed af te sluiten door nog wat setjes te pakken. Dit lukte niet.

Natasja Tiemessen (oud D1) en Sylvia Bruin (D2) vulden de bank van Arvevo aan. Met hulp van Marlous van de Kraats van D2 begon Arvevo de wedstrijd redelijk goed en kon het met het spel van Simokos mee. Toch slopen er al gauw steeds meer foutjes in het spel van de Arnhemse dames en kwamen ze op achterstand. De scheidsrechters waren erg bepalend tijdens de wedstrijd en floten het spel vrijwel dood. Eindstand eerste set 17-25. Na deze set wisselde Louis Bosman diagnoaalspeelster Ellen Polman voor Natasja Tiemessen. In de tweede set ging het voor de Arnhemsen goed tot 14-14, daarna liep Simokos uit naar 19-14. Bosman besloot daarop spelverdeelster Sandra van Dijk te wisselen voor Iris Jacobs. Arvevo kwam daarna terug tot 18-21, maar de set ging tot naar de gasten met 25-21.
In de derde set veranderde het spelbeeld weinig. Jorien Nijmeijer verving Joan Scheltinga en de enige midspeelster van D1, Femke Pos, viel uit met een bovenbeenblessure waarna Sylvia Bruin van D2 het overnam. Al snel liep Simokos uit naar 21-14 waardoor ook deze set gespeeld was met 17-25. In de vierde set kwam Arvevo in no time met 6-0 achter. Deze achterstand bleef de hele set staan en liep aan het eind van de set zelfs nog wat verder op tot 25-16. Er werd veel gewisseld en geen enkele combinatie bleek succesvol. Eindstand 0-4.

De Arvevo-heren verloren in 2B met 1-3 van Huizen en verspeelden definitief hun promotiekansen. De setstanden waren 25-23  23-25 21-25 13-25.