‘Arvevo-dames missen hardheid’

22 november 2010 | Van onze AS-redactie

‘De dames van Arvevo missen de hardheid voor een tweededivisieteam’. Deze kritiek op de volleybalsters komt uit de boezem van de Arnhemse vereniging, om precies te zijn: van Oscar Gerritsen, lid van de technische commissie. Gerritsen haalde ruim drie weken geleden Peter Cijnssen binnen als trainer van het eerste damesteam. Maar hij zag tot zijn leedwezen dat deze keus geen gelukkige was. Cijnssen stapte vorige week op. Na drie weken, een record.

Aanvoerder Annick Kicken meldde vorige week al op deze site dat de klik er niet was en dat de werkwijze van Cijnssen niet paste bij het volleybalteam. Wát er nu niet precies paste, werd niet geheel duidelijk. Peter Cijnssen zelf wil er evenmin al te diep op in gaan. Hij benadrukt wel dat hij kritiek op zijn functioneren bij Arvevo niet zal accepteren: “Ik wil de club niet beschadigen en ik zal niet met modder gooien. Anderzijds zal ik niet accepteren dat de club míj beschadigt.”
Duidelijk is dat de oorzaak dieper ligt dan alleen maar het ontbreken van een klik. Cijnssen zegt namelijk ook nog dat hij ‘diep teleurgesteld is in de spelersgroep’.  Verder verwijst hij naar de technische commissie. En in die tc is Oscar Gerritsen de man die het beleid rond de damestrainer in portefeuille heeft. Zijn uitleg: “De communicatie was niet goed, of die was er eigenlijk helemaal niet. Over en weer. De dames hadden kennelijk verwacht dat hij eerst via gesprekken, individueel en met het hele team, duidelijk zou maken wat hij van plan was. Dat is niet gebeurd, Peter is zó de training ingestapt.”
Gerritsen laat in het midden of hij achter de werkwijze van Cijnssen staat. “Ik zeg alleen dit: Peter Cijnssen is een goede trainer en een aimabel man.” Gerritsen aarzelt vervolgens niet om een kritische vinger naar het team te heffen: “De dames hadden hem het voordeel van de twijfel moeten geven. Dat is helaas niet gebeurd. Ik denk dat dit team niet de mentaliteit heeft die nodig is in de tweede divisie. Te veel dames spelen voor hun plezier en realiseren zich niet dat er op dit niveau een bepaalde hardheid wordt verwacht.”

Of de problemen op korte termijn worden opgelost is de vraag. Arvevo verloor de laatste vijf wedstrijden op rij, waarvan drie onder het bewind van Cijnssen. De laatste overwinning dateert van 9 oktober. De ploeg staat negende in de tweede divisie B.
Komt er snel een nieuwe trainer? “Dat zal lastig worden”, meldt Gerritsen.