Arvevo blijft in tweede divisie

9 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De volleyballers van Arvevo, als tweede geëindigd in de nacompetitie om een plek in de eerste divsie, spelen komend seizoen in de tweede divisie. Alleen als zich een club uit de eerste divisie terugtrekt, kan die situatie wijzigen.

Arvevo miste zaterdag de promotie naar de eerste divisie, omdat Huizen zijn thuiswedstrijd tegen Side-Out met 3-0 won en zo als eerste in de nacompetitiepoule eindigde. Bij een zege van Huizen met de cijfers 3-1 of 3-2 was Arvevo de gelukkige geweest. De Arnhems-Velpse ploeg won eerder met 3-1 van Huizen, maar verloor vorige week donderdag is Slagharen met 3-2 van Side-Out.
Dat Arvevo tegen Krimpen, de nummer 2 uit de andere promotie/degradatiegroep nog een beslissingswedstrijd zou spelen, is onjuist. Dat had moeten gebeuren om op voorhand te weten wie bij eventuele terugtrekking van een ploeg uit de eerste divisie die opengevallen plek zou mogen innemen. “dat er nog een beslissingswedstrijd zou komen, stond op de site van Huizen, maar daarvan was mij niets bekend en ook niet bij de volleybalbond”, vertelt Eric Baas, wedstrijdsecretaris van Arvevo. “Ons eerste mannenteam is klaar en komen er alsnog plekken vrij, dan splitst de bond Nederland als het ware in 2 stukken. In de eerste divisie A spelen grofweg clubs uit de regio’s noord en oost, in de eerste divisie B clubs uit de regio’s zuid en west. Trekt een ploeg zich uit de eerste divisie A zich terug, dan zal de volleybalbond ons benaderen, in het andere geval wordt Krimpen benaderd.”
De volleybalbond maakt de indeling op 28 mei bekend. Baas: “Tot die tijd bestaat dus de kans dat wij benaderd worden. Het is een moeilijke tijd qua sponsoring, dus het kan altijd dat een club zich terugtrekt.”
Vooralsnog gaat Baas daar echter niet vanuit. “We gaan ons voorbereiden op een nieuw seizoen in de tweede divisie.”
Die voorbereiding vindt plaats onder het bewind van een nieuwe trainer. Een opvolger voor de vertrekkende Oscar Gerritsen laat niet lang meer op zich wachten. “We hebben deze week nog vervolggesprekken met enkele kandidaten”, vertelt voorzitter Michel Polman. “Daarna nemen we snel een beslissing.”