Arts Ajax komt in dienst van Vitesse

15 juni 2012 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft Edwin Goedhart (foto) benoemd tot hoofd medische zaken. De 48-jarige arts is nog tot 1 juli in dienst van Ajax. Goedhart wordt bij Vitesse verantwoordelijk voor alle medische zaken binnen de club.

Goedhart neemt bij Vitesse de plaats in van Leo Heere, die de pensioengerechtigde leeftijd nadert. De Arnhemse club bekijkt de mogelijkheid om Heere te blijven betrekken bij Vitesse.
Goedhart is niet de eerste die vanuit de medische staf van Ajax de overstap naar Arnhem maakt. Al eerder werd bekend dat Jos Kortekaas, de huidige fysiotherapeut van Ajax, terugkeert bij Vitesse. Kortekaas wordt de opvolger van Han van den Berg, die na 17 jaar op zoek ging naar iets nieuws.
Goedhart is in de sportwereld geen onbekende. Hij begon als clubarts bij HFC Haarlem en was vervolgens 6 jaar hoofd van de medische staf van Ajax. In 2008 maakte Goedhart een uitstapje naar AZ, maar keerde een jaar later al weer terug bij Ajax.
Aan zijn laatste 3 seizoenen in Amsterdam heeft Goedhart geen goed gevoel overgehouden, zo bleek vorige week tijdens een interview in een talkshow. “Ajax is een bijzonder lastige club. Van alles wat daar gebeurt, komt maar vijf procent naar buiten en het overgrote deel daarvan wordt bewust gelekt. Ik vergelijk Ajax wel met een hele mooie vrouw. Leuk om naar te kijken, maar je moet er niet mee praten. In de praktijk valt het dan vaak tegen”, aldus de arts.
Op de website van Vitesse laat technisch directeur Ted van Leeuwen van de Arnhemse club weten erg blij te zijn met de komst van Goedhart. ‘Edwin heeft een grote reputatie met zeer ruime internationale ervaring. Omdat Leo Heere binnen afzienbare tijd met pensioen gaat, zochten we iemand die een nieuwe medische strategie bij zowel de senioren als de academie kan implementeren. We zijn als club op allerlei fronten in de groei, Edwin heeft een soortgelijk proces bij AZ meegemaakt. Hij kent het traject en het niveau waarnaar wij toe willen groeien.’