Arnhemse gaat keihard onderuit

2 december 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys is in de derde klasse D zondag keihard onderuit gegaan. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños verloor in Nijmegen met liefst 7-0 van Quick 1888. De thuisploeg leidde bij rust al met 3-0. 

Quick 1888, titelkandidaat in 3D, draaide Arnhemse Boys vanaf de eerste minuut de duimschroeven aan. De thuisploeg combineerde naar hartelust en dat leide al binnen het kwartier tot de openingstreffer. Arnhemse Boys kreeg ook in het vervolg in de eerste helft geen vat op de snelle combinaties van de thuisploeg en bij rust was de stand al 3-0.
In de tweede helft probeerde Arnhemse Boys er nog een wedstrijd van te maken. “De eerste 20 minuten na rust zagen er goed uit, maar daarna scoorde Quick in de omschakeling binnen tien minuten driemaal”, zei Gil Muiños, die de thuisploeg vlak voor rust nogmaals zag scoren. “We zijn gewoon overklast door een hele goede ploeg.”
Crisis bij Arnhemse Boys? “Ik vind van wel. Het is in ieder geval al een paar weken alle hens aan dek”, aldus Gil Muiños. “Zondag komt Beuningse Boys op bezoek en dat is een wedstrijd die we moeten winnen.”
Gil Muiños gelooft nog in een wederopstanding van Arnhemse Boys. “We hadden de afgelopen weken 21 man op de training, we hebben geen blessures en de sfeer is uitstekend. We kunnen het alleen nog niet omzetten in resultaten. In januari gaan we naar Tenerife met de selectie. Dan moeten we daar de basis leggen voor een goede tweede helft van het seizoen.”

Uitslagen Derde klasse D
Blauw Wit – Hatert                       1-1
Quick 1888 – Arnhemse Boys      7-0
DVOL – Rood Wit                         0-5
Overasseltse Boys – DIO ’30         afg.
Beuningse Boys – ONA ’53           3-2
WAVV – Groesbeekse Boys           5-1