Arnhemse doelman Jeffrey Rutten (WAVV) breekt hand en wacht operatie

22 maart 2018 | Van onze AS-redactie

Doelman Jeffrey Rutten van WAVV is vrijwel zeker voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. De 28-jarige Arnhemmer brak zondag in de uitwedstrijd tegen SDOUC (0-0, tweede klasse I) zijn hand. De voormalige keeper van Arnhemse Boys wordt vrijdag geopereerd.

Rutten voorkwam halverwege de eerste helft bij een uitbraak van SDOUC een Ulftse treffer, maar daarbij raakte de aanvaller zijn hand. “Ik voelde meteen dat het fout zat”, vertelt Rutten. “Toen ik de handschoen uittrok, voelde ik het kraken en begon mijn hand op te zwellen.”
Volgens Rutten was het een ongelukkig moment. “Het was een situatie zoals die honderden keren voorkomt. Ik tikte de bal weg en de spits van SDOUC raakte daarbij mijn hand. Als keeper gebeurt je dat wel vaker, maar nu bleek later in het ziekenhuis dat ik drie middenhandsbeentjes had gebroken. Ik word vrijdag in de Zevenaarse locatie van het Rijnstate ziekenhuis door dokter Konings  geopereerd en dan komen er drie plaatjes in mijn hand.”
Daarna volgt een herstelperiode. “Misschien dat ik de nacompetitie nog haal als we ons daarvoor plaatsen, maar ik houd er geen rekening mee. Ik mag nu ook niet autorijden en kan niet werken”, zegt Rutten, in het dagelijks leven fysiotherapeut. “Ik voetbal nu 23 jaar en heb nooit wat gehad. Dus dit kan een keer gebeuren.” 
Rutten is bij WAVV bezig aan zijn tweede seizoen en keepte daarvoor drie seizoenen in de hoofdmacht van Arnhemse Boys.