Arnhemse clubs presteren matig in 3D

18 oktober 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys, VDZ en Eldenia bivakkeren in de derde klasse D in de onderste regionen. Zondag pakte alleen VDZ een punt bij DIO ’30 (1-1), Arnhemse Boys (1-3 thuis tegen Echteld) en Eldenia (1-0 verlies bij SCE) bleven puntloos.

Arnhemse Boys was thuis niet opgewassen tegen Echteld. Bij rust leidden de bezoekers al met 0-2. Na de derde Echteldse treffer zorgde Michael Bijsterbosch voor de 1-3 eindstand.
VDZ hield aan het bezoek aan DIO ’30 een punt over. De Arnhemmers liepen na rust een achterstand op, maar Soufian Arjoch zorgde toch nog voor de gelijkmaker: 1-1. Tien minuten voor tijd moest VDZ met tien man verder. Doelman Tom Rudolphie kreeg rood nadat hij een tegenstander omver had geduwd. De speler van DIO ’30 zou de bal eerst bij Rudolphie uit de handen hebben geslagen, maar dat was de arbiter ontgaan.
Doelman Melvin Venema, nog een eerstejaars A-junior, maakte in de slotfase daardoor zijn debuut in de hoofdmacht en hield zijn doel verder schoon.
In Nijmegen verloor Eldenia met 1-0 van SCE, dat na een rode kaart in de tweede helft met tien spelers verder moest. Eldenia kon het tiental van SCE niet de baas en incasseerde na de hervatting ook nog een treffer. Daar bleef het bij in Nijmegen, waardoor Eldenia met legen handen huiswaarts keerde.

De drie Arnhemse ploegen zijn na de zevende speeldag terug te vinden in het rechter rijtje op de ranglijst van de derde klasse D. VDZ en Arnhemse Boys hebben beide 7 punten en staan op een gedeelde negende plaats. Eldenia neemt met 4 uit 7 de dertiende en voorlaatste positie in. Het Edese Fortissimo is met 3 uit 7 laatste.
Na een inhaalweekeinde staan op zaterdag 31 oktober VDZ en Arnhemse Boys tegenover elkaar. Dat duel op sportpark ’t Cranevelt begint om 20.00 uur. Een dag later is Eldenia gastheer van Beuningse Boys.