Arnhemse Boys: zweten op Tenerife

17 januari 2011 | Van onze AS-redactie

De selectie van Arnhemse Boys verblijft deze week op Tenerife. Trainer Ricardo Gil Muinos stoomt zijn ploeg in Playa de las Americas klaar voor de tweede helft van het seizoen. ArnhemSports komt met een dagboek. 

Selectie, technische staf, bestuur, supporters en enkele sponsors verzamelden zich afgelopen zaterdagochtend om 7.00 uur bij sportcompex De Schuytgraaf, de thuishaven van Arnhemse Boys.  Na een voorspoedige reis per bus en vliegtuig arriveerde het gezelschap zaterdagmiddag op het vliegveld in Tenerife. Met de zon aan de strakblauwe hemel werd het gezelschap met een rood-witte touringcar naar het hotel gebracht waar de ploeg de komende dagen verblijft. Na het verdelen van de kamers en een hapje eten maakte de groep zich op voor de kennismaking met het uitgaansleven op Tenerife.
Op zondag werd er op tijd ontbeten, waarna een fikse wandeling en een pittige strandtraining volgden. De brandende zon en het mulle zand maakten de strandloop tot een ware uitputtingsslag. Spelers van het vijfde elftal lieten zich tijdens de strandloop van voren zien. Het grootste deel van de selectie kon prima volgen!

Na deze conditieslag was het tijd voor ontspanning. Het zwembad was geliefd, anderen legden een kaartje. Aan het einde van de middag onderwierp trainer Ricardo Gil Muinos zijn selectie aan een training. “We trainen één of twee keer per dag en dinsdag spelen we een wedstrijd”, vertelt Muinos. “Maar we doen met elkaar ook nog leuke dingen. Goed trainen en plezier maken gaat prima samen.”
Muinos praat op het Spaanse eiland ook nog met voorzitter Eric Reijnders over zijn verlenging van zijn contract. “We hebben ook in Arnhem al met elkaar om de tafel gezeten. We komen er wel uit, we moeten hier de puntjes op de i zetten.”


Trainer Ricardo Gil Muinos aan het woord. De selectie van Arnhemse Boys luistert.