Arnhemse Boys zit in een flinke dip

1 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys is in de derde klasse D volledig van slag. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños, winnaar van de tweede periodetitel, verloor voor de vierde keer op rij. Ditmaal was Union in Nijmegen met 4-2 te sterk.

Arnhemse Boys begon zwaar gehavend aan het duel met Union. Donderdag blesseerde ook Alex Kwieman zich op de training aan zijn knie, waardoor er nog een speler op lange lijst van afwezigen bij kwam. Zondagochtend meldde ook Husyn Akdeniz zich ziek af.
Arnhemse boys begon nog goed aan de wedstrijd en combineerde prima op het mooie kunstgrasveld van Union. De eerste twee kansen waren voor de gasten. René Verpoort werd in de ogen van de bezoekers onterecht afgevlagd voor buitenspel en Driss Jeniyeh kon vrij doorlopen op de keeper van Union, die echter redde.
Na 15 minuten kwamen de gasten op achterstand. Joshua Cortes ging onder een bal door, waardoor de spits van Union kon scoren. Zijn eerste inzet werd nog mooi gered door doelman Barry Lama, maar in de rebound was de keeper kansloos: 1-0. Binnen de minuut had Arnhemse Boys de stand weer rechtgetrokken. René Verpoort kon van dichtbij de trekker overhalen: 1-1.
Een goed spelend Arnhemse Boys ging op jacht naar een voorsprong. Een persoonlijke fout leidde echter opnieuw een treffer van Union op. Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg op 2-1. Vervolgens ging tussen de dertigste en veertigste minuut alles mis bij Arnhemse Boys. Ineens stond er een 4-1 stand op het bord.
Vol ongeloof zochten de Arnhemse voetballers de kleedkamer op. “we verloeren de wedstrijd in 10 minuten, terwijl er daarvoor redelijk tot goed werd gecombineerd”, zei Gil Muiños, die zijn mannen tijdens de rust weer moed insprak.
Na de pauze ging de gasten op zoek naar doelpunten om nog iets van de wedstrijd te kunnen maken. Binnen 3 minuten leidde dat tot 2 grote kansen, maar het schortte aan de afwerking.
Union loerde alleen nog maar op de counter. Na 25 minuten in de tweede helft scoorde Vincent Selhorst met een mooi afstandschot: 4-2. Gil Muiños: “Daarna was nog alles mogelijk, we waren duidelijk de betere. Ik had het gevoel dat er na een derde treffer nog veel mogelijk was. Maar helaas viel die goal niet, ondanks de kansen die we kregen.”
Gil Muiños hoopt in de volgende wedstrijd, thuis tegen Trekvogels, weer over een bredere selectie te beschikken.

Uitslagen Derde klasse D
Groesbeekse Boys – SML        0-1
Union – Arnhemse Boys         4-2
Hatert – Woezik                     2-1
Beuningse Boys – ONA’53      2-5
Trekvogels – Overasseltse B  3-0
WAVV – Spero                       6-1