Arnhemse Boys weer met lege handen

30 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft in 3D opnieuw een nederlaag geleden. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muinos verloor met 1-0 bij Trekvogels. De Nijmeegse doelman voorkwam met een aantal knappe reddingen Arnhemse treffers.

Arnhemse boys begon scherp aan de wedstrijd en toonde duidelijk de wil om te winnen. Beide ploegen waren voetballend aan elkaar gewaagd, maar na 20 minuten kreeg Arnhemse Boys het middenveld steeds meer in handen en daardoor ook meer overwicht en controle.
Alex Kwieman kreeg de beste kans voor rust. Hij liep zijn tegenstander op snelheid voorbij en vrij voor de keeper schoot hij voorlangs. Arnhemse Boys claimde ook nog een strafschop, maar de goed leidende arbiter zag niet niet dat Joshua Cortes in het strafschopgebied onreglementair ten val werd gebracht.
De opningsfase van de tweede helft was voor Trekvogels dat gevaarlijk was met enkele afstandschoten. Doelman Lama Barry keepte een uitstekende wedstrijd en was van afstand onpasseerbaar. Na 20 minuten spelen kwam Alex Kwieman uitstekend door na een goede pass van Vincent Selhorst, maar ook deze kans liet de aanvaller, vrij voor de keeper, onbenut.
De gemiste kans kwam Arnhemse Boys duur te staan. In de 66e minuut kwam Trekvogels op voorsprong. Na een aanval over links werd de bal teruggelegd op een doorkomende middenvelder: 1-0.
In de laatste 20 minuten zette Arnhemse Boys nog aan,  maar de keeper van Trekvogels hield zijn ploeg in de slotfase overeind. De teleurstelling In de Arnhemse kamp was na afloop groot. “Toch moet ik de ploeg een groot complimet maken”, zei Gil Muinos na afloop. “In tegenstelling tot de laatste wedstrijd was de instelling uitstekend. We snakken nu wel naar een overwinning om van daaruit weer goed en dominant te kunnen voetballen.”
De eerste periodetitel in 3D ging naar Woezik.

Uitslagen 3D
Trekvogels – Arnhemse Boys      1-0
WAVV – SML                                    6-1
Hatert – Overasseltse Boys          5-0
Groesbeekse Boys – Woezik         1-1
Beuningse Boys – Spero                3-1
Union – ONA’53                             3-1