Arnhemse Boys velt Veluwezoom

8 februari 2015 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys is door een 3-2 zege op Veluwezoom opgeklommen naar de tweede plaats in de vierde Klasse F. Een kampioenschap is echter niet in zicht, want de achterstand op koploper ONA ’53 bedraagt 10 punten.

In de streekderby tegen Veluwezoom begon Arnhemse Boys zeer geconcentreerd. “Met verzorgd positiespel werd Veluwezoom in de eerste 30 minuten weggetikt”, zei Boys-trainer Patrick Baltus na afloop. In die sterke fase scoorde germaine lenting twee keer voor de thuisploeg: 2-0. Tien minuten voor rust kreeg doelman Jeffrey Rutten van Arnhemse Boys de rode kaart toen hij buiten zijn strafschopgebied mark gerritsen raakte en ten val bracht.
Baltus was het met die kaart niet eens. “Jeffrey kwam met een te hoog been uit en raakte daarbij het hoofd van de tegenstander, maar hij had daarbij de intentie om de bal te spelen.”
Arnhemse Boys moest niettemin met tien man verder en Ludwig Hartemink nam plaats onder de lat. Kort voor rust profiteerde Veluwezoom van de numerieke meerderheid toen Mark Gerritsen tegen scoorde: 2-1.
In de tweede helft had Veluwezoom meer balbezit. Baltus: “Maar wij hadden de betere kansen, maar die werden helaas niet benut. Op die ene naa in de 55e minuut.”
Aan de 3-1 ging een fout van Marcel McCombs van Veluwezoom vooraf. Germaine Lenting bediende vervolgens Roël Fernand, die met een fraaie lob scoorde. “Ook daarna kregen wij genoeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar we faalden in de afwerking”, zei Baltus, die Veluwezoom in de 78e minuut via Pascal Donderwinkel dichterbij zag komen: 3-2. “Dat gebeurde uit een corner en aan die treffer ging toch een duidelijke overtreding, wegduwen van onze keeper, vooraf.”
Baltus vond de zege dikverdiend. “Ik ben enorm trots op de inzet en mentaliteit van mijn ploeg”, zei de trainer van Arnhemse Boys, die de overwinning opdroeg aan Jan Aldenberg. “Jan is afgelopen week na een hartinfarct opgenomen in het ziekenhuis. De gehele selectie wenst hem veel sterkte.”