Arnhemse Boys toont veerkracht

2 februari 2013 | Van onze AS-redactie

Met het gelijkspel en het punt bij Blauw Wit schoot Arnhemse Boys in de derde klasse D weinig op. Over de veerkracht van zijn ploeg was trainer Ricardo Gil Muinos zeer te spreken. Arnhemse Boys maakte een 4-1 en 5-3 achterstand nog goed: 5-5.

Binnen 10 minuten keek Arnhemse Boys in Nijmegen door persoonlijke fouten tegen een 2-0 achterstand aan. Bryan van Schooten deed voor de pauze nog wat terug (2-1), maar de spits verzuimde even later de bal goed terug te leggen op Vincent Saenen. Uit een counter bepaalde Blauw Wit de ruststand daarna op 3-1.
Na de pauze dwong Joshua Cortes de doelman van Blauw Wit tot een formidabele redding. In plaats van 3-2 werd het kort daarop 4-1. “We hebben toen een enorme veerkracht getoond”, vertelde Ricardo Gil Muiños, trainer van Arnhemse Boys. “We hebben nooit opgegeven.”
Voor die instelling werd Arnhemse Boys beloond. Mike Remie zorgde voor 4-2, waarna Gil Muiños met het inbrengen van Ramon van Steenbergen volledig voor de aanval koos. Een kwartier voor tijd schoot Marinus Nijhof van afstand raak: 4-3. Gil Muiños: “Vincent Saenen miste een minuut later een honderd procent kans en met nog elf minuten op de klok werd het 5-3.”
Doelman Lama Barry ging daarbij, net als bij de eerste twee treffers, niet vrijuit. Gil Muiños nam het zijn keeper niet kwalijk. “Hij is net terug uit Guinee en heeft niet getraind. We mochten blij zijn dat Lama keepte, want Bouke Schwering is er in de winterstop mee gekapt.”
In de laatste tien minuten kwam Arnhemse Boys door doelpunten van Alex Kwieman en Vincent Saenen toch nog op 5-5.
“We waren de morele winnaar, maar het verschil tussen Blauw Wit en ons bleef 6 punten. In die zin schieten we er niets mee op”, zei Gil Muiños.
Arnhemse Boys staat met 8 punten uit 13 wedstrijden op de voorlaatste plaats.

Uitslagen Derde klasse D
Blauw Wit – Arnhemse Boys           5-5
DVOL – Hatert                               3-2
Beuningse Boys – DIO ’30              0-5
Overasseltse Boys – Quick 1888    afg
Rood Wit – Groesbeekse Boys        afg
WAVV – ONA ’53                            5-3

Arnhemse Boys toont veerkracht

4 september 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys hield in 3D aan de uitwedstrijd bij Spero 1 punt over. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muinos boog een 2-0 achterstand om in een 3-2 voorsprong, maar de Elster ploeg maakte in de laatste minuut gelijk: 3-3.

Arnhemse Boys startte matig op sportpark De Pas in Elst. Spero profiteerde al snel na een dekkingsfout in de Arnhemse defensie: 1-0.
Na dat doelpunt kregen de bezoekers controle over de wedstrijd. Uit een ingestudeerde corner schoot Mike Remie over. De volgende aanval was na een fantastische actie van Hoessein Okal, die 4 spelers passeerde en met zijn steekpass Alex Kwieman vrij voor de keeper zette. De Elster doelman bracht echter redding.
Uit één van de spaarzame uitvallen sloeg Spero opnieuw toe: 2-0. Ondanks die tegenslag bleven de gasten goed spelen en combineren. Vlak voor rust leek Arnhemse Boys op 2-1 te zijn gekomen, toen de bal uit een vrije trap van Mike Remie een meter achter de doellijn belandde. De arbiter had dat echter niet geconstateerd.
“Tijdens de rust bleek dat het geloof in een goed resultaat er nog steeds was”, vertelde Gil Muinos. “Met Vincent Selhorst als tweede spits zijn we in een 4-2-4 formatie vol op de aanval gaan spelen.”
Een kwartier na rust zorgde Alex Kwieman fraai voor 2-1. Spero kwam niet meer van eigen helft en na een voorzet van Kwieman tikte Emre Guzelji de gelijkmaker binnen: 2-2.
Arnhemse Boys ging in de slotfase vol voor de winst. De beloning volgde toen Vincent Selhorst een afgeslagen bal ineens op de pantoffel nam: 2-3.
Spero zette in de laatste 10 minuten druk, maar de buit leek binnen voor Arnhemse Boys. Na een onnodige overtreding aan de zijkant van het veld mocht Spero nog eenmaal een vrije trap nemen. Na een indraaiende voorzet schampte een Spero-speler de bal: 3-3.
“Gezien het beeld van de wedstrijd hadden we moeten winnen, maar we kunnen heel tevreden zijn over de manier waarop we terug zijn gekomen in de wedstrijd”, zei Gil Muinos.

Uitslagen 3D
Spero – Arnhemse Boys              3-3
Hatert – Trekvogels                      3-3
Groesbeekse Boys – Union          3-2
SML – Overasseltse Boys              1-0
WAVV – ONA’53                             1-2
Woezik – Beuningse Boys             4-1