Arnhemse Boys sluipt naar boven

25 september 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys blijft het goed doen in 3C. Na de zege bij Woezik was de ploeg van trainer Ricardo Gil Muinos nu te sterk voor Overasseltse Boys: 3-1.

Door de zege staat Arnhemse Boys op een gedeelde tweede plek met stadgenoot SML. Beide ploegen hebben 7 punten uit 3 duels. Dat zijn er 2 minder dan koploper Woezik, maar die ploeg speelde een wedstrijd meer.
Zonder de geblesseerde Mike Remie kwam Arnhemse Boys zondag voortvarend uit de startblokken. Uit een ingestudeerde hoekschop viel binnen 3 minuten de 1–0. Het bracht echter geen rust in het spel van de thuisclub. “Door het vele balverlies was de ploeg vooral bezig met het herstellen van de eigen fouten. Het bood Overasseltse Boys bovendien de gelegenheid tot gevaarlijke counters”, zei trainer Ricardo Gil Muinos van Arnhemse Boys.
Uit 1 van die counters viel ook de gelijkmaker. De matig spelende Driss Jeniyeh veroorzaakte met een onnodige tackle na een kwartier een strafschop: 1-1.
De thuisclub ging toch met een voorsprong rusten. Na een corner gaf Joshua Cortes het laatste tikje: 2-1.
Met Vincent Selhorst voor Emre Guzelji en Hussein Akdeniz voor Farid Bouarassi gaf Gil Muinos als opdracht mee simpel en snel te spelen om de vrije ruimtes te benutten.
“Maar we bleven moeite houden de juiste keuzes te maken. Pas in de slotfase konden we afstand nemen”, zei de trainer van Arnhemse Boys, die Vincent Selhorst na een dieptepass met een fraaie lob 3-1 zag scoren.

Uitslagen Derde klasse D
Arnhemse Boys – Overasseltse Boys   3-1
Union – SML                                              1-1
Hatert – WAVV                                          3-1
ONA’53 – Woezik                                     0-2
Trekvogels – Spero                                 1-1
Beuningse Boys – Groesbeekse Boys   3-1