Arnhemse Boys slaat na rust toe

9 maart 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys blijft volop in de race om de tweede plek in de vierde klasse F. De formatie van trainer Patrick Baltus versloeg zondag het bezoekende OSC met 4-1. Bij rust was de stand nog gelijk: 1-1.

Trainer Patrick Baltus was blij met de zege, maar over het vertoonde spel in de eerste helft was hij niet te spreken. “Dat was zeer matig”, oordeelde Baltus. “Door slecht verdedigen kwamen we na een kwartier ook nog eens met 1-0 achter. Het was daarna aan keeper Jeffrey Rutten te danken dat OSC de voorsprong niet vergrootte.”
Arnhemse Boys kwam in de 27e minuut op gelijke hoogte. Mitch Jurriëns gleed de bal bij de eerste paal binnen na een vrije trapv an Latif el Haddad: 1-1.
“Na de pauze leverden we meer strijd”, vertelde Baltus. Dat leidde in de 61e minuut tot een tweede Arnhemse treffer. Ferdi Raayen rondde na een pass van Stefan Ordelman af: 2-1. Nadat OSC in de 73e met tien man (twee keer geel) was komen te staan, zette Sidney Knoops uit een vrije trap van 20 meter Arnhemse Boys in diezelfde minuut op 3-1.
Jeffrey Rutten voorkwam daarna dat OSC nog dichterbij kwam. Nadat Baltus inmiddels één A- en twee B-junioren in het veld had gebracht, zorgde Mitch Jurriëns vanaf de strafschopstip voor 4-1. Ook OSC kreeg nog een penalty, maar die werd gestopt door Rutten. “Jeffrey was zonder twijfel de man van de wedstrijd”, aldus Baltus.
 
In de vierde klasse F gaat ONA ’53 riant aan kop met 38 punten uit 16 duels. Arnhemse Boys volgt met 30 uit 16. DVOL (28 uit 15), HAVO (27 uit 14) en GVA (27 uit 16) doen ook nog mee om de tweede plek.