Arnhemse Boys pakt laatste kans

2 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft donderdag gedaan wat het moest doen: winnen bij Overasseltse Boys (0-1). Vincent Saenen was de matchwinnaar. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños wendde daarmee directe degradatie uit 3D af.

Door de overwinning houdt Arnhemse Boys de concurrentent DVOL en Overasseltse Boys definitief onder zich. Zondag hoopt Arnhemse Boys ook de nacompetitie te ontlopen, maar dan moet het nog wel een plek stijgen op de ranglijst. Als nummer drie van onderen heeft Arnhemse Boys met nog één speelronde voor de boeg een punt achterstand op Beuningse Boys, dat donderdag een punt pakte in de thuiswedstrijd tegen Groesbeekse Boys (1-1).
“Dat was jammer, want Beuningse Boys stond lang met 1-0 achter”, vertelde Ricardo Gil Muiños, trainer van Arnhemse Boys. “Maar we hebben zelf gedaan wat we moesten doen. We gaan er zondag weer voor als DIO’30 op bezoek komt en dan zien we wel wat er op het andere veld gebeurt”, doelt Gil Muiños op de wedstrijd Hatert – Beuningse Boys.
Arnhemse Boys kwam donderdag bij Overasseltse Boys acht minuten voor rust op 0-1. Ramon van Steenbergen gaf vanaf rechts de voorzet, Vincent Saenen rondde af.
“De eerste helft was nog redelijk, maar na rust was het minder”, zei Gil Muiños. “Dat had ook te maken met het dramatische veld. Daarom was ook de eindpass vaak niet goed.”
In de slotfase drong Overasseltse Boys nog aan. De gasten ontsnapten aan de gelijkmaker, toen Michael Bijsterbosch bijna zijn eigen doelman verrastte. Tot opluchting van heel Arnhemse Boys ging de bal tegen de paal. 
 
Uitslagen Derde klasse D, donderdag 2 mei
Overasseltse B – Arnhemse B     0-1
Beuningse B – Groesbeekse B   1-1
Blauw Wit – Rood Wit               2-0
DIO ’30 – ONA ’53                   4-3
WAVV – DVOL                          2-0
Quick 1888 – Hatert                2-0

Stand onderin
9. Beuningse B        21-20
10. Arnhemse B      21-19
11. DVOL                21-14
12. Overasseltse B  21-7