Arnhemse Boys pakt alsnog een punt en staat op drempel van kampioenschap

4 mei 2018 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft donderdagavond aan de uitgespeelde wedstrijd tegen Veluwezoom (vierde klasse F) toch nog een punt overgehouden. In het restant van zeven minuten werkte de ploeg van trainer Pierre van den Berg een 1-2 achterstand weg. Germaine Lenting zorgde voor de gelijkmaker: 2-2.

Het duel Arnhemse Boys – Veluwezoom werd op 8 april gestaakt na een opstootje tussen doelman David Felipe Lavin Vasquez van Arnhemse Boys en Zeki Alagoz van Veluwezoom. Voor arbiter Ariens was dat na het vele gemekker van de spelers op tal van zijn beslissingen de druppel. Als straf kregen Arnhemse Boys en Veluwezoom beide een punt in mindering en een boete van 100 euro.
Door de late gelijkmaker heeft Arnhemse Boys het punt terug en kan het zondag al de titel pakken in de vierde klasse F. De Arnhemse formatie moet dan wel op het eigen sportpark De Schuytgraaf winnen van Jonge Kracht en GVA, de directe concurrent, moet dan in Doornenburg punten laten liggen tegen Angeren.
De competitie in de vierde klasse F gaat over 24 wedstrijden. Arnhemse Boys is koploper met 55 punten uit 21 duels. De achtervolgers, GVA (46 uit 20) en DVOL (44 uit 20) staan op eerbiedige afstand. Het is dus niet de vraag of, maar wanneer de ploeg van trainer Pierre van den Berg (foto rechts) kampioen wordt.

Het resterende programma van Arnhemse Boys en GVA
Zondag 6 mei: Arnhemse Boys – Jonge Kracht, GVA – Angeren
Donderdag 10 mei: Veluwezoom – GVA (inhaal)
Zondag 13 mei: CHRC – Arnhemse Boys, Eendracht – GVA
Zondag 20 mei: GVA, DVOL, Arnhemse Boys vrij
Zondag 27 mei: OSC – Arnhemse Boys, GVA vrij

Achter de eerste drie ploegen ligt een gapend gat. OSC (32 uit 20), Angeren (29 uit 19) en Jonge Kracht (29 uit 20) zijn de nummers vier tot en met zes. Als Arnhemse Boys kampioen wordt, zijn GVA (zo goed als zeker van de tweede periodetitel) en DVOL (neemt eerste periodetitel over van Arnhemse Boys) verzekerd van een plek in de nacompetitie. OSC, Angeren en Jonge Kracht strijden op basis van de eindstand om de derde plek in die nacompetitie. Zowel voor Angeren als voor Jonge Kracht staat er zondag dus nog heel wat op het spel.

Jonge Kracht deed donderdagavond in, ook al een restant (64 minuten) van de uitwedstrijd bij Angeren prima zaken. De Huissense ploeg vergrootte de 0-2 voorsprong naar 1-4. Het duel was eerder gestaakt wegens een blessure van arbiter Ariens (!)
Luke Roelofs (links, foto: Jonge Kracht) had in het gestaakte duel met twee treffers Jonge Kracht al op 0-2 gezet. Broer Max Roelofs zorgde donderdagavond in de tweede helft voor 1-3, Luke Roelofs maakte het karwei af: 1-4. Kort voor rust had Angeren de spanning nog wel even teruggebracht.
 

UITSLAGEN ZONDAGVOETBAL
DONDERDAG 3 MEI
VIERDE KLASSE F
Arnhemse Boys – Veluwezoom   2-2
Angeren – Jonge Kracht               1-4

VIJFDE KLASSE D
Elsweide – SDOO                           1-2

* Klik hier voor het voetbalprogramma van 5 en 6 mei