Arnhemse Boys oppermachtig bij MASV

8 december 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

MASV heeft Arnhemse Boys in de stadsderby geen pijn kunnen doen. Op sportpark Malburgen West was de ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños in de vierde klasse F met 4-1 te sterk voor MASV, dat voorlopig afhaakt in de strijd om de titel.

De cijfers vertelden echter niet het gehele verhaal van de wedstrijd. “Want de eerste helft was van onze kant moeizaam”, vertelde Gil Muiños na afloop. “we hadden in die zin wel de controle dat we geen kansen weggaven, maar tot de 0-1 was het veldspel van MASV beter.”
De openingstreffer viel na 25 minuten. Stefan Ordelman van Arnhemse Boys werd binnen het strafschopgebied neergelegd, waarna Mitch Jurriëns vanaf de stip geen fout maakte: 0-1. Na die treffer raakte MASV wat van slag en daar kwam kort voor de pauze nog een tweede domper overheen. Na een corner van Jurriëns zorgde Michael Bijsterbosch voor een 0-2 ruststand.
“Ik was niet tevreden over die eerste helft”, zei Gil Muiños. “Onze goals vielen uit dode momenten en voetballend was het niet zo goed. Na rust hebben we MASV beter vastgezet.”
Vijf minuten na rust viel de beslissing. Cerano Leming maakte na een steekpass geen fout: 0-3. Gil Muiños: “We hadden daarna nog veel vaker moeten scoren, want MASV gaf heel veel ruimte weg.”
De thuisclub scoorde na een handsbal vanaf de strafschopstip nog wel tegen (1-3), maar Alex Kwieman herstelde de oude marge: 1-4.

Klik hier voor de uitslagen van het zondagvoetbal