Arnhemse Boys op scherp tegen DVOL

28 september 2012 | Van onze AS-redactie

Voor Arnhemse Boys staat zondag, al vroeg in het seizoen, in de derde klasse D een ‘zes punten wedstrijd’ op het programma. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños moet thuis winnen van DVOL om aansluiting te houden.

Arnhemse Boys behaalde nog geen enkel punt in vier wedstrijden. De slechte start van het seizoen heeft de sfeer binnen de groep volgens trainer Ricardo Gil Muiños niet aangetast. “Donderdag stonden we weer met 18 man op de training en er is ook nog geen wanklank gevallen”, zegt Gil Muiños. “Misschien zou dat juist een keer moeten gebeuren, maar aan de andere kant zijn de jongens heel goed bezig en erg leergierig. Maar je moet ook gaan winnen om stappen vooruit te maken. Dat gaat altijd sneller als er punten gepakt worden.”
Een overwinning, zondag op het eigen sportpark De Schuytgraaf, is niet alleen wenselijk, maar ook broodnodig. “We moeten winnen om de aansluiting te behouden”, aldus Gil Muiños. “Een week later moeten we naar koploper Rood Wit en dat doe je met meer vertrouwen als je al wat punten hebt gepakt. Als je nu verliest, sluipt er weer meer angst in de ploeg.”
Goede resultaten zullen mogelijk ook wat meer toeschouwers naar sportpark De Schuytgraaf lokken. Gil Muiños: “De ene keer zitten er wat meer mensen dan de andere keer. Dat ligt er ook aan of Vitesse tegelijkertijd thuis speelt. En we krijgen dan wel steeds meer leden, maar in een nieuwe wijk moet die binding ook groeien. Het is nog niet zo dat jeugdleden automatisch bij het eerste komen kijken.”
Zondag tegen DVOL, dat met drie punten net boven Arnhemse Boys staat, kan de ploeg van Gil Muiños wel enige steun gebruiken. De toeschouwers zullen echter niet een op vele plaatsen gewijzigd elftal binnen de lijnen zien verschijnen. “Alleen Maikel Bijsterbosch zal er door zijn rode kaart in de vorige wedstrijd nu niet bij zijn”, legt Gil Muiños uit. “Je moet ook wat vastigheid creëren. Na nederlagen kun je niet elke week gaan wisselen en van speelwijze veranderen. Dan kom je in een vicieuze cirkel terecht.”
Arnhemse Boys – DVOL begint zondag op sportpark De Schuytgraaf om 14.30 uur.