Arnhemse Boys onderuit bij ONA’53

30 november 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft ONA ’53, koploper in de vierde klasse F, niet kunnen verrassen. De Wageningse ploeg was in eigen huis met 1-0 te sterk. De winnende treffer van de thuisploeg viel twaalf minuten voor tijd.

Volgens Boys-coach Marco Bosch, stand-in voor de thuis van een kruisbandoperatie herstellende Patrick Baltus, was de nederlaag ongelukkig en onnodig. “Over het geheel vond ik ons de betere ploeg. Bij ONA vloog nog een bal op de lat, Paul Muller kwam alleen voor de keeper en ik vind dat ons twee strafschoppen zijn onthouden.”
Dat gebeurde allemaal in de tweede helft. Bosch: “Voor rust was er veel strijd, maar grote kansen waren er voor beide ploegen niet. De beste was tien seconden voor het rustsignaal voor ONA, maar ook dat leverde geen doelpunt op. Na de pauze werd Shently Lovert duidelijk vastgehouden binnen het strafschopgebied en kwam de keeper van ONA met twee benen in op Paul muller. Volgens de scheidsrechter speelde hij de bal, maar die veranderde niet eens van richting.”
De vlam sloeg in de tweede helft ook nog in de pan en dat leidde tot een korte afkoelingsperiode. “Eerst kreeg een speler van ONA ’53 rood wegens een vermeende kopstoot, maar dat was het niet”zei Bosch na afloop. “Daarna ontstond er een opstootje, waarbij Shently Lovert een tegenstander wegduwde. Hij kreeg daarvoor rood, maar de speler van ONA ging vrijuit.”
Na de onderbreking mocht ook Johnny Riethorst niet verder. Bosch: “De scheidsrechter was bij het opstootje op afstand gaan staan en ook Johnny zou iets hebben gedaan.”
Met negen tegen tien bleef de gelijkmaker uit. De achterstand van Arnhemse Boys op ONA ’53 bedraagt nu 12 punten. “Maar het is nog geen gelopen koers”, meende Bosch.