Arnhemse Boys niet langs Ostrabeke

14 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS- redactie

Arnhemse Boys is de strijd om de KNVB-districtsbeker Oost gestart met een gelijkspel. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños maakte in Oosterbeek tegen de ambitieuze zaterdagclub Ostrabeke twee keer een achterstand goed: 2-2.

Vincent Selhorst was voor Arnhemse Boys tweemaal trefzeker. “We konden op 9 selectiespelers geen beroep doen. Vanuit dat oogpunt ben ik tevreden”, vertelde Gil Muiños. “Ostrabeke had in de eerste helft het veel betere van het spel. Na de pauze hadden wij het duel nog in ons voordeel moeten beslissen.”
Na een 1-1 ruststand nam Ostrabeke door een strafschop weer een voorsprong. “Die penalty was lachwekkend. Dat vonden ze bij Ostrabeke ook”, aldus Gil Muiños, die Ralf de Haan (1-0) en Arlo Hemkes(2-1) voor Ostrabeke had zien scoren.
In poule 17 was Jonge Kracht veel te sterk voor DVOL: 4-1. Klaas Venderbosch zorgde voor een 2-0 ruststand. De eerste treffer scoorde hij uit een strafschop. Na de pauze besliste Tom te Boekhorst het duel: 3-0. Nadat de gasten uit Lent wat hadden teruggedaan, bepaalde Marc Jansen de eindstand op 4-1.
In dezelfde groep won VDZ met 5-3 van DVOV. Martijn van Gessel en Pieter Middeldorp zetten de thuisclub op een 2-0 voorsprong. DVOV’er Remy Verberkt bepaalde de ruststand op 2-1. Pieter Middeldorp herstelde na de pauze de oude marge (3-1), maar de Velpse gasten gaven niet op. Sjoerd Tjoonk zorgde voor 3-2. Na de 4-2 van Soufian Arjoch leek het duel beslist, maar een kwartier voor tijd scoorde Tjoonk opnieuw: 4-3. Tjalle Bomers besliste het duel uit een vrije trap.
Trainer Eric Arentsen van DVOV was tevreden met de prestatie van zijn ploeg. “We hadden nog een kans op 4-4, maar dat werd ten onrechte afgevlagd voor buitenspel.”
SC Veluwezoom kende in poule 61 geen problemen met de zaterdagvoetballers van ESCA: 5-2. Op sportcomplex Valkenhuizen zetten Bobby Imming (2) en Cerano Leming de velpse ploeg op een 3-0 voorsprong. Jurriën Schouten bracht de spanning na rust met twee treffers terug (3-2), maar Serkan Pala en Rudy Aziz bepaalden de eindstand op 5-2 in het voordeel van SC Veluwezoom. Het doelpunt van Aziz was de mooiste van de avond. Hij scoorde vanaf de middenlijn.De bal zeilde over de doelman van ESCA in het doel.
John Raaymann debuteerde als trainer van De Paasberg met een zege. De Arnhemse ploeg was in poule 66 de baas over SC Westervoort: 1-0. Ayhi Badjalala, overgekomen van AZ 2000, scoorde na rust het enige doepunt. “Wij waren de eerste helft beter, maar kwamen na de pauze conditioneel in problemen”, zei Raaymann. “Een gelijkspel zou terecht zijn geweest, maar Gino van Santen keepte bij ons een prima wedstrijd.” 
VVO kwam in poule 17 door een eigen treffer van Maarten Jansen bij het Wageningse SKV op een 1-0 achterstand. Marco Corba (strafschop) en Sam van de Nieuwenhof (schot rand strafschopgebied) zorgden ervoor dat de Velpse gasten met een 2-1 voorsprong gingen rusten. VVO kwam na de hervatting door een kopbal van Walter Brouwer op 1-3.
In poule 60 kwamen de zaterdagvoetballers van AZ 2000 door een treffer van Dylan van Mierle nog wel op een 1-0 voorsprong tegen CHRC, maar een eigen treffer van Albert Kox leidde de ommekeer in. Na de 1-1 liepen de gasten uit naar een 1-3 zege.
In poule 18 bleven ESA en Elsweide (zaterdag) steken op een gelijkspel. Voor de thuisploeg scoorde maikel Peters voor de pauze, Umberto van galen maakte na de hervatting gelijk.
AVW’66 had het in poule 31 niet gemakkelijk bij FC Trias. Na een 0-0 ruststand namen de gasten de zege uiteindelijk wel mee terug naar Westervoort: 2-3. Trainer Stef van Meerveld van AVW’66 hield aan het duel gemengde gevoelens over. “Het was een rommelige eerste helft, maar gelukkig ging het in de tweede helft wat beter. De laatste 25 minuten kwamen we ook nog met tien man te staan, toen Roland Eitens na twee keer geel uit veld werd gestuurd.”
Vijf minuten voor tijd bezorgde Breagen Vroom AVW’66 de zege door de winnende treffer voor zijn rekening te nemen. Daarvoor had AVW’66 tweemaal een voorsprong weggeven. Erik Schulte (0-1) en Daan Boonman (1-2) waren de andere Westervoortse doelpuntenmakers.
In poule 62 wonnen de zondagvoetballers van Elsweide thuis met 3-2 van Wodanseck. De thuisclub leidde bij rust al met 2-1. Voor Elsweide scoorden Umran Bozbiyik, Baris dagasan en Nazmi Karacifci.
De tweede speeldag in de poules staat gepland voor dinsdag 21 augustus. De derde en laatste speelronde is in het weekeinde van zaterdag 25 en zondag 26 augustus. Alleen de nummers één van de groepen plaatsen zich voor de knock-outronde van de districtsbeker.

Uitslagen dinsdag 14 augustus
Poule 13

SML – Wageningen 2-0
DFS – Beuningse Boys 6-2

Poule 17
VDZ – DVOV 5-3
Jonge Kracht – DVOL 4-1

Poule 18
DVV – Brummen 11-2
ESA – Elsweide (za) 1-1

Poule 19
Doetinchem – Dieren (za) 3-1
Ostrabeke – Arnhemse Boys 2-2

Poule 21
DVC’26 – Gendringen 0-0
FC Trias – AVW ’66 2-3

Poule 46
SKV – VVO 1-3
Arnhemia – SC Oranje (za) 2-3

Poule 56

Elistha – Angeren 2-3
VVLK – Millingen 2-4

Poule 60
AZ 2000 (za) – CHRC 1-3
OVC’85 – Eendracht 7-0

Poule 61
SC Veluwezoom – ESCA (za) 5-2
Driel – RVW 4-0

Poule 62
ESCA (zo) – Eldenia 0-5
Elsweide (zo) – Wodanseck 3-2

Poule 63
Duno – AZ 2000 (zo) 10-1
EDS – MASV 2-6

Poule 65
Dieren (zo) – Worth Rheden 3-2
FC Presikhaaf (za) – SHE 4-6

Poule 66
GSV’38 – DVV (za) 2-0
De Paasberg – SC Westervoort 1-0