Arnhemse Boys na zege medekoploper

5 oktober 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys gaat na de vijfde speelronde samen met ONA ’53 aan kop in de vierde klasse F. De ploeg van trainer Patrick Baltus won zondag in Lent bij DVOL met 1-0. Michael Bijsterbosch scoorde kort voor tijd de enige treffer.

Baltus had zijn ploeg goed voorbereid op het treffen met DVOL, dat tot zondag met HAVO de ranglijst aanvoerde. “We hebben gespeeld in een 1-4-2-3-1 formatie en gewacht op de fouten van DVOL om daarna aan de zijknaten gebruik te maken van de snelheid van Angelo Siep en Roel Fernand”, vertelde de Arnhemse trainer na afloop.
Met Germaine Lenting in de spits en Lattif el haddad daar nert onder pakte die tactiek goed uit. Bij rust was de stand echter nog 0-0, omdat Siep (twee keer één op één met de keeper) en Lenting (kopbal door het midden) de kansen niet verzilverden.
Na de pauze had DVOL het beste van het spel, waarbij doelman Jeffrey Rutten van Arnhemse Boys zich enkele keren kon onderscheiden. Het duel leek zonder doelpunten te eindigen, maar vier minuten voor tijd kroonde Michael Bijsterbosch zich toch nog tot matchwinnaar. Na een vrije trap viel de bal net buiten het strafschopgebied voor de voeten van Bijsterbosch, die twee tegenstanders uitkapte en de bal vervolgens onberispelijk inschoot: 0-1.
“Daarna was het zaak geconcentreerd te blijven om de ‘lange ballen’ van DVOL onschadelijk te maken en dat is gelukt”, besloot Baltus.
ONA ’53, dat met 3-2 won bij OVC ’85, gaat smaen met Arnhemse Boys met 12 punten uit 5 duels aan kop. HAVO (11 uit 5). DVOL (10 uit 5) en De Paasberg (9 uit 5) zijn de achtervolgers.

De Paasberg leed in Oosterhout zijn tweede nederlaag van het seizoen. De Arnhemse ploeg verloor met 4-1. SML hield HAVO thuis in bedwang (2-2). 

Met SC Veluwezoom wil het maar niet vlotten. Zondag verloor de ploeg van trainer Giovanni Zweers met 3-1 bij Worth Rheden en staat daardoor na 5 duels met 1 punt op de laatste plaats. Onno Kooiker halveerde twintig minuten voor tijd nog wel een 2-0 achterstand, maar kort voor het laatste fluitsignaal besliste Worth Rheden het duel.