Arnhemse Boys loopt averij op

23 november 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft in de vierde klasse F een verrassende nederlaag geleden. Op sportpark de Schuytgraaf was OVC ’85 met 2-1 te sterk. De achterstand van Arnhemse Boys op koploper ONA ’53 bedraagt nu negen punten.

Arnhemse Boys keek binnen het half uur al tegen een 0-2 achterstand aan. Dat had de thuisploeg volgens trainer Patrick Baltus geheel aan zichzelf te wijten. “Het begin was slecht met veel onnauwkeurige passes en we konden ook de vrije man niet vinden”, stelde Baltus vast.
Balverlies van Latif El Haddad leidde halverwege de eerste helft de Osterbeekse voorsprong in. Mark van Maanen profiteerde: 0-1. Baltus: “Het werd er daarna niet beter op. Het baltempo lag te laag en de opbouw werd veelal verzorgd door de verkeerde mensen.”
Bij de 0-2 schatte Boys-verdediger Miachael Bijsterbosch een dieptepass verkeerd in. “Vervolgens stapten we verkeerd in en na de voorzet was het 0-2”, zei Baltus, die Ampa van der Drift voor OVC ’85 zag scoren.
Arnhemse Boys toonde na de hervatting een ander gezicht. “Het was voetballend misschien niet allemaal even goed, maar ik heb wel een ploeg gezien die met een enorme inzet heeft gestreden”, vertelde Baltus na afloop. Dat leverde in de 60e een treffer op van Paul Muller, die de bal na een voorzet van Shentley Lovert inschoot: 1-2.
OVC ’85 kreeg daarna een strafschop toen de arbiter in een sliding Twan van der Spek een overtreding zag. Baltus: “In mijn ogen een verkeerde beslissing en dat leverde ook nog eens een tweede gele kaart op, waardoor we met zijn tienen verder moesten.”
De 1-3 bleef Arnhemse Boys bespaard, want doelman Jeffrey Rutten keerde de penalty van Joost Jansen. “Het was daarna pompen of verzuipen”, zei Baltus. “In de resterende tijd werd er door ons ook nog gescoord, maar de scheidsrechter beoordeelde dat weer als aanvallen van de keeper. Ten onrechte.”
Arnhemse Boys zag de achterstand op koploper ONA ’53, dat met 4-2 won bij GVA, oplopen tot 9 punten. Op de ranglijst werd Arnhemse Boys (18 uit 10) ook nog eens gepasseerd door DVOL en stadgenoot De Paasberg. Die twee ploegen delen met 19 uit 10 de tweede plaats. Zondag gaat Arnhemse Boys in Wageningen op bezoek bij ONA ’53.