Arnhemse Boys lijdt duur puntenverlies

16 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Trainer Ricardo Gil Muinos (foto) van Arnhemse Boys hield aan het duel met Union een nare smaak over. Geheel onnodig verloor zijn ploeg 2 punten. Een grote zege behoorde tot de mogelijkheden, maar aan het einde stond het 1-1.

“Dit gelijkspel voelt als een nederlaag”, zei Gil Muinos na afloop van het thuisduel met Union. “We hebben nu in 2 wedstrijden 5 punten verspeeld. We stonden riant, maar we behoren nu tot de grote middenmoot in de derde klasse D.”
Arnhemse Boys had na de nederlaag van vorige week bij ONA’53 wat goed te maken. De ging tegen Union ook prima van start en zette de tegenstander meteen onder druk. Na 20 minuten was het al raak. Na een voorzet van Alex Kwieman schoot Emre Guzelji de ‘afvallende bal’ beheerst in: 1-0.
Daarna kreeg Arnhemse Boys ruimschoots de gelegenheid om de score uit te bouwen, maar de kansen van Hoessein Okal, Vincent Selhorst en Emre Guzelji leverden geen doelpunten op. In de 35ste minuut kreeg een speler van Union zijn tweede gele kaart, waardoor Arnhemse Boys ook nog eens tegenover 10 man kwam te staan.
De thuisclub ging na de pauze op jacht naar de 2-0, maar moest waakzaam blijven voor de counter van Union. Arnhemse Boys had het duel onder controle, maar ook Dennis Jonathan en Farid Baouarissa lieten goede kansen onbenut. Een kwartier voor tijd ging het mis. Na balverlies bij de thuisploeg kwam Union er razendsnel uit. Verdediger Michael  Bijsterbosch van Arnhemse Boys stopte de bal na een afstandschot onbewust met de hand. Union faalde niet vanaf de stip: 1-1. In die stand kwam geen verandering meer.

Uitslagen 3D
Arnhemse Boys – Union               1-1
ONA’53 – Beuningse Boys            2-1
Spero – WAVV                                 1-0
SML – Groesbeekse Boys               2-1
Woezik – Hatert                               3-1
Overasseltse Boys – Trekvogels  1-1