Arnhemse Boys ligt uit nacompetitie

20 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft de 4-2 nederlaag in het eerste duel met Albatross niet recht kunnen zetten. Ook de return op sportcomplex De Schuytgraaf ging verloren (2-3), waardoor de ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños ook volgend seizoen in de derde klasse speelt.

Trainer Ricardo Gil Muiños toonde zich na de uitschakeling realistisch. “We hebben vandaag goed gevoetbald. Ik heb bij vlagen het Arnhemse Boys van vóór de winterstop gezien, maar op beslissende momenten ontbrak het gogme.”
Gil Muiños noemde de laatste 5 minuten van de eerste helft cruciaal voor het verloop van de wedstrijd. In de 40e minuut trapte Mike Remie bij een corner van Arnhemse Boys over de bal, waardoor een grote kans verloren ging. Twee minuten later leidde een ingooi van de thuisclub tot balverlies. “Wij stonden achterin positioneel toen niet goed. Albatross trapte de bal naar voren en de spits scoorde 1-2”, zei Gil Muiños.
Na de pauze werd het 1-3. “Dat was buitenspel, maar de arbiter liet de grensrechter ‘staan’. Uit een strafschop scoorden we via Mike Remie nog wel 2-3”, aldus Gil Muiños.
In de laatste minuut kreeg verdediger Mike Remie, die zijn laatse wedstrijd speelde voor de hoofdmacht van Arnhemse Boys, nog een publiekswissel.