Arnhemse Boys laat zich verrassen

22 februari 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft in de vierde klasse F de tweede plaats af moeten staan aan DVOL. De ploeg van trainer Patrick Baltus was op sportpark de Schuytgraaf in een rommelige wedstrijd niet opgewassen tegen de gasten uit Lent: 1-3.

“We konden de lijn van de vorige wedstrijd tegen Veluwezoom niet doortrekken”, zei Boys-trainer Patrick Baltus na afloop. “We hanteerden te veel de lange ba, waren in de persoonlijke duels te slap en ook vaak te laat.”
Arnhemse Boys kreeg via Paul Muller en Ferdy Raayen nog wel twee kansen, maar die leverden geen treffers op. DVOL was uit een standaardsituatie wel trefzeker (0-1).
Na de hervatting was Germaine Lenting met een kopbal dicht bij de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de andere kant. “Een speler van DVOL schoot van twintig meter op de goal en daar zag doelman Ronald Schotanus er niet heel goed uit”, zei Baltus over de vervanger van de geschorste Jeffrey Rutten.
Na de 0-2 nam Arnhemse Boys meer risico. DVOL profiteerde van de geboden ruimte en scoorde ook nog 0-3. Michael Bijsterbosch deed namens Arnhemse boys in de slotfase nog wel wat terug: 1-3. “Baltus: “DVOL was de verdiende winnaar.”
DVOL (25 punten uit 13 duels) nam door de zege de tweede plek over van Arnhemse Boys (24 uit 14). ONA ’53, dat met 5-0 won van OVC ’85, is de onaantastbare koploper met 37 uit 14.