Arnhemse Boys laat veel kansen liggen

27 augustus 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redacties

Arnhemse Boys kwam in poule 97 van de strijd om de KNVB districtsbeker Oost niet voorbij Driel. De ploeg van trainer Patrick Baltus maakte nog wel een 2-0 achterstand goed, maar bleef op 2-2 steken.

Na een 0-1 ruststand in het voordeel van Driel leek het duel bij de tweede Betuwse treffer beslist: 0-2. Arnhemse Boys kwam op het eigen sportpark De Schuytgraaf echter nog terug door twee treffers van Shently Lovert: 2-2.
Arnhemse Boys miste in dit duel nog een aantal fraaie kansen. Germaine Lenting en Shently Lovert hadden geen geluk bij de afronding. Roel Fernand miste oog in oog met de Drielse keeper. Angelo Siep was zelfs de doelman al gepasseerd, maar schoot de bal tegen de paal.
In dezelfde ploeg maakte ESA korte metten met de zaterdagvoetballers van Eendracht. Op sportcentrum Rijkerwoerd stond na 90 minuten een 7-0 eindstand op het bord. Voor ESA betekende het de tweede zegee in deze groep. De ploeg van trainer Richard Massop heeft zaterdag op eigen veld aan een gelijkspel tegen Arnhemse Boys genoeg voor de groepszege en daarmee plaatsing voor de knock-outfase van het bekertoernooi.

In poule 74 kwam AVW ’66 op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen het Zevenaarse DCS: 1-1. Het Westervoortse doelpunt kwam op naam van Daan Boonman.
DCS en AVW ’66 gaan in deze groep aan kop met 4 punten uit 2 duels. Het doelsaldo van DCS is beter: plus 4 tegen plus 1. Zaterdag valt de beslissing. DCS gaat dan op bezoek bij Groessen, AVW ’66 speelt uit tegen het combinatieteam van Aerdt en Carvium.

SC Oranje (za) en Eldenia hielden elkaar in poule 27 in evenwicht: 0-0. “We waren ook redelijk aan elkaar gewaagd, maar naarmate het duel vorderde, werd Eldenia beter”, vertelde trainer Hans Liethof van SC Oranje na afloop. “Eldenia kreeg ook een aantal kansen, wij waren gevaarlijk in de counter.”
Keeper Michael Schoonderwoerd van SC Oranje verrichtte een aantal knappe reddingen en behoedde zijn ploeg voor een nederlaag. Liethof: “Hij was de man van de wedstrijd.”
Omdat Arnhemia zich terugtrok uit het toernooi, is Eldenia nu uitgespeeld. Met 1 punt uit 2 duels is de ploeg van trainer Erin Koen ook uitgeschakeld. Zaterdag valt bij de stadsderby De Paasberg – SC Oranje de beslissing. De Paasberg, dat eerder met 2-0 won bij Eldenia, heeft aan een gelijkspel genoeg voor de groepszege.

Jonge Kracht kan plaatsing voor de volgende ronde vergeten. De Huissense ploeg is in poule 77 na 2 duels nog puntloos. Na de thuisnederlaag tegen Angeren (0-2) verloor de formatie van trainer Barry Heijse dinsdagavond in Pannerden met 5-2 van RKPSC.

Klik hier voor de uitslagen en het programma van de KNVB districtsbeker Oost