Arnhemse Boys kan geen vuist maken

9 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys zondag in het nog prille seizoen in de derde klasse D zijn tweede nederlaag geleden. Bij Beuningse Boys had de ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños een groot veldoverwicht, maar de thuisclub won: 1-0.

Arnhemse Boys was het eerste kwartier oppermachtig. Beuningse boys zakte in waardoor Arnhemse Boys de druk kon opvoeren. Ruimte op het middenveld was gering en de gasten zochten  de ruimte achter de defensie van Beuningse Boys. “We kwamen een paar keer goed door via de buitenspelers, maar was de voorzet onvoldoende waardoor, waardoor er geen kansen ontstonden”, vertelde Gil Muiños na afloop.
Na een goed beging werd het spel van Arnhemse Boys slordiger. Gil Muiños: ”Er werden veel verkeerde keuzes gemaakt en zo kon Beuningse Boys er een paar keer gevaarlijk uitkomen. Uit één van de uitvallen werd na twee fouten van onze kant de score door Beuningse Boys via een kopbal geopend. Een enorme domper.”
Voor rust kreeg Ricky Gortz voor de bezoekers nog een mogelijkheid, maar daar bleef het bij. Na rust ging Arnhemse Boys op jacht naar de gelijkmaker. dat leidde tot een groot veldoverwicht en veel balbezit, maar niet tot kansen.
Vlak voor tijd kreeg Joshua Cortes van Arnhemse Boys zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Ook in de slotfase met 10 man drukte Arnhemse Boys, maar de ploeg kon geen vuist maken.
In 3D zij behalve Arnhemse Boys ook Overasseltse Boys, WAVV en Blauw Wit na twee wedstrijden nog puntloos.

Derde klasse D
Quick 1888 – DIO ’30                      nnb
Beuningse Boys – Arnhemse Boys   1-0
Blauw Wit – ONA ’53                       1-4
WAVV – Hatert                                2-3
DVOL – Groesbeekse Boys              2-1
Overasseltse Boys – Rood Wit         0-2