Arnhemse Boys geeft zege na rust weg

9 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft zondag in 3D een zeker lijkende overwinning nog uit handen gegeven. In Wageningen leidde de ploeg van trainer Ricardo Gil Muinos bij ONA’53 bij rust nog met 0-2, maar na de pauze sloeg de thuisclub genadeloos toe: 4-2.

Arnhemse Boys liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het voor 3 punten naar Wageningen was gekomen. Met goed en verzorgd combinatiespel voerden de gasten de druk op de defensie van ONA’53 op.
Al in de eerste minuut waren de gasten dicht bij een treffer. Een volley van Dennis Jonathan belandde echter op de paal. Daarna glipte de snelle Alex Kwieman enkele keren langs zijn tegenstander en schoot 2 keer rakelings naast. Na 25 minuten was wederom Alex Kwieman zijn tegenstander de baas en toen was het wel raak: 0-1. In de 35ste minuut rondde Hoessein Ikal een weergaloze actie af met een lobje over de doelman van ONA’53 en zette Arnhemse Boys daarmee op een comfortabele 0-2 voorsprong.
De thuisclub was in de eerste helft niet in het stuk voorgekomen. “Tijdens de rust heb ik mijn spelers gezegd dat ONA’53 daarom in de tweede helft alles-of-niets zou spelen, want ze hadden niets meer te verliezen. Wij wilden vanuit een goede  organisatie de flankspelers bedienen en zo verder uitlopen”, vertelde trainer Ricardo Gil Muinos van Arnhemse Boys na afloop.
Van die plannen kwam na de pauze echter weinig terecht. “De tweede helft gaf een heel ander beeld. ONA’53 zette ons direct onder druk en we hadden geen grip meer op de wedstrijd”, zei Gil Muinos. “We waren geen schim meer van de ploeg van voor de rust.”
ONA’53 miste eerst nog een paar kansen, maar een kwartier na rust was het toch raak: 1-2. Veel vrije trappen van de thuisclub leverden gevaarlijke situaties voor het doel van keeper Barry Lama op. Daaruit ontstond ook de gelijkmaker: 2-2.
Arnhemse Boys had vanaf de aftrap 2-3 moeten scoren, maar de bal ging na een schot van Alex Kwieman voorlangs. ONA’53 bleef gevaarlijk en kwam verdiend op 3-2. In de slotfase was Tom van Fessem heel dicht bij de gelijkmaker, maar de bal ging tegen de kruising.  In blessuretijd besliste ONA’53 de wedstrijd: 4-2.
Gil Muinos: “We waren natuurlijk erg teleurgesteld, omdat je in feite een gewonnen wedstrijd speelt. We moeten maar voortborduren op het hoge niveau dat we in de eerste helft haalden.”

Uitslagen Derde klasse D
ONA’53 – Arnhemse Boys    4-2
Hatert – SML                            2-1
Groesbeekse Boys – Spero   1-0
Trekvogels – Woezik              0-0
Beuningse Boys – WAVV        3-1
Union – Overasseltse Boys   4-1