Arnhemse Boys domineert in de vierde klasse

31 oktober 2017 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys blijft het in de vierde klasse F heel goed doen. Na het gelijkspel (3-3) in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Angeren liet de ploeg van trainer Pierre van den Berg vijf overwinningen op rij noteren. Zondag was Arnhemse Boys oppermachtig in de thuiswedstrijd tegen Elistha (6-0).

Met 16 punten uit 6 wedstrijden voert Arnhemse Boys de ranglijst in 4F aan. DVOL lijkt dit seizoen de enige ploeg die mee kan doen in de strijd om de titel. De formatie uit Lent heeft 13 punten, maar kwam pas vijfmaal in actie. Eendracht, met trainer Marcel Gerrist aan het roer, kent als nummer drie met 11 uit 5 ook een prima start van het seizoen, maar zal de kampioensrace waarschijnlijk niet volhouden.
Trainer Pierre van den Berg (foto) vindt het nog veel te vroeg om over Arnhemse Boys als titelkandidaat te spreken. “Van iedere ploeg is het uitgangspunt dat je wedstrijden wilt winnen, dat je kampioen wilt worden en promoveren. Zo begin je aan een seizoen. En dat wij een goede selectie hebben, weten we. Maar die hadden we vorig jaar ook en toen kregen we te maken met tegenslag. Daarom kijken we gewoon van wedstrijd naar wedstrijd.”
De stand liegt natuurlijk niet. Bovendien scoorde Arnhemse Boys in zes wedstrijden al 29 doelpunten. Met de komst van Wesley Mortier heeft de ’traditieclub’ ook een centrumaanvaller in huis die garant staat voor doelpunten. “Wesley is belangrijk en een goede spits. Dat merk je aan het team. Maar ook een goede spits moet aanvoer krijgen”, plaatst Van den Berg ook hier een kanttekening. “Een spits die geen aanvoer krijgt, scoort geen twintig doelpunten. Hij moet bediend worden vanaf de flanken en het middenveld en ook achterin moet het dan dicht zitten.”

Arnhemse Boys is ook niet alleen afhankelijk van Mortier, vindt Van den Berg: “Ook Germaine Lenting en andere jongens kunnen scoren. En op het middenveld hebben we Ricky Görtz erbij gekregen en achterin Timothy Polman. Spelers die ons sterker hebben gemaakt.”
Van den Berg waakt niettemin voor euforie. “Ik ben helemaal niet bezig met wie de titelkandidaten zijn. Kijk je nu naar de stand dan zeg e Arnhemse Boys en DVOL. Maar DVOL heb ik nog niet gezien, kan hun kracht dus niet inschatten. Maar als je, zoals zondag, met 3-0 wint van Jonge Kracht, zegt dat wel wat.” 
Van den Berg richt zich op zijn eigen ploeg. “Voor ons is het zaak de rust te bewaren. Je hebt altijd te maken met randverschijnselen, maar die moet je proberen buiten de deur te houden. Ik ken de groep nu, in mijn tweede jaar, goed. We werken stap voor stap aan een plan. We moeten elke training beter worden en ons met de volgende wedstrijd bezighouden. De focus ligt nu op EDS. Die ploeg staat onderaan, maar je zult toch eerst de scherpte op moeten brengen om daar te winnen.”
Het eerste elftal is belangrijk voor de gehele vereniging, beseft Van den Berg. “Op de Schuytgraaf zitten we in een nieuwe wijk. Dan is het belangrijk dat je eerste elftal een positieve uitstraling heeft. Ook daar werken we hard aan.”