Arnhemse Boys dieper in de zorgen

11 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Tegen Overasseltse Boys had het moeten gebeuren. Drie punten pakken om aansluiting te krijgen met de middenmoot. Het pakte anders uit. Arnhemse Boys verloor thuis met 0-2. Voor het onderaan staande Overasseltse Boys was het de eerste zege in de derde klasse D.

Na de 4-2 overwinning van vorige week op ONA’53 waren de verwachtingen hooggespannen. “Maar het liep helaas anders”, vertelde trainer Ricardo Gil Muiños van Arnhemse Boys na afloop. “We speelden in een te traag tempo en verkeerde inspeelpasses zorgden ervoor, dat Overasseltse Boys kon counteren.”
In het eerste half uur waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Een verkeerd genomen vrije trap leidde echter de 0-1 in.  In de counter tekende de gevaarlijke rechter spits van Overasseltse Boys voor het doelpunt van de bezoekers. Vlak voor rust werd het ook nog 0-2 na een fout in de Arnhemse defensie. Ook doelman Bouke Schwering ging niet helemaal vrijuit.
Die tweede treffer kwam bij Arnhemse Boys aan als een mokerslag. Na de hervatting poogde Gil Muiñosmet een 3-3-4 opstelling de druk op de tegenstander op te voeren om zo het tij te keren. Dat leek binnen 5 minuten te lukken, toen Vincent Selhorst uit een vrije trap scoorde. Gil Muiños: “Maar de scheidsrechter had een overtreding op de keeper gezien en bij een volgende aanval werd een kans van Bryan van Schooten wegens vermeend buitenspel ook afgefloten.”
Overasseltse Boys bleef gevaarlijk in de counter en Arnhemse Boys kreeg niet veel kansen meer. “Zo werd het dus een teleurstellende middag”zei Gil Muiños. “Iedereen was na afloop doodziek van de nederlaag. Dit was dé kans om de aansluiting met de middenmoot te krijgen. Maar door de slechte eerste helft, waarin bijna niemand zijn niveau haalde, was het verlies terecht.”
Arnhemse Boys blijft nu elfde en voorlaatste met 6 punten uit 9 wedstrijden. Overasseltse Boy heeft nu 4 punten en staat nog laatste. DVOL en Beuningse Boys staan met 9 punten net boven Arnhemse Boys.

Derde klasse D
ONA ’53 – DIO ’30                                3-1
DVOL – WAVV                                      1-4
Hatert – Quick 1888                            0-2
Groesbeekse Boys – Beuningse Boys    3-1
Arnhemse Boys- Overasseltse Boys      0-2
Rood Wit – Blauw Wit                            3-2