Arnhemse Boys uit Arnhem Cup

16 mei 2016 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys heeft zich teruggetrokken uit het toernooi om de Arnhem Cup. De veelvoudig winnaar kan dinsdag geen elftal op de been brengen voor de kwartfinale tegen de zaterdagvoetballers van Veluwezoom.  De ploeg van trainer Jhon van Beukering is nu automatisch geplaatst voor de halve finale, waarin het speelt tegen de winnaar van het duel Duno – Rheden. 

Arnhemse Boys, gedegradeerd uit de derde klasse D, verraste maandag door bij Eldenia met 1-0 te winnen. Juist omdat Arnhemse Boys op tweede pinksterdag in actie moest komen, was de wedstrijd tegen Veluwezoom verschoven naar woensdag 18 mei. Omdat te veel spelers die dag andere verplichtingen hadden, werd het duel op verzoek van Arnhemse Boys toch weer naar dinsdag 17 mei gezet, maar daar gaat nu dus ook een streep door.
Donderdag 19 mei staat de laatste kwartfinale op het programma. Daarin neemt titelverdediger Duno het op tegen Rheden. De ploeg van trainer Ron Olyslager zal goedgemutst aan de confrontatie met de naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal gepromoveerde Doorwerthse formatie beginnen, want Rheden bleef maandag behouden voor de tweede klasse door een 3-2 zege bij Grol. De winnaar van de wedstrijd Duno – Rheden speelt op donderdag 26 mei in de halve finale tegen Veluwezoom.
De wedstrijd ESA – VDZ is verschoven van dinsdag 24 mei naar donderdag 2 juni in verband met nacompetitieverplichtingen van ESA.
 

Arnhem Cup
Programma (alle duels zijn op het terrein van Eendracht)
Kwartfinale
Donderdag 19 mei
20.00 uur: Duno – Rheden
Halve finales
Donderdag 26 mei
20.00 uur: Veluwezoom (za) – Duno/Rheden
Donderdag 2 juni
20.00 uur: ESA – VDZ
Zondag 5 juni 
Finale