Arnhemse Boys A1 en SML A1 door in beker

25 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Hoofdklasser SML A1 en tweedeklasser Arnhemse Boys A1 hebben zich geplaatst voor de volgende bekerronde. SML A1 won van Union A1, Arnhemse Boys A1 was te sterk voor Redichem A1.

SML A1 leverde in Nijmegen tegen Union, uitkomend in de tweede divisie, een puike prestatie. De Arnhemse ploeg maakte drie keer een achterstand goed en na de 4-4 eindstand moesten strafschoppen de beslissing brengen. Beide ploegen mochten negen keer vanaf de stip aanleggen en SML bleek uiteindelijk de gelukkigste. Wesley Martens (1-1 en 3-3), Achmed Lak (2-2) en Mak Prevljak (3-4) scoorden voor SML A1.
Trainer John Raaymann van SML A1 was in zijn nopjes met de prestatie van zijn elftal. “Vier basisspelers zaten op de bank en de invallers hebben het prima gedaan. Het was ook één van de leukste wedstrijden die ik ooit heb gezien. Wij creëerden heel veel kansen en hebben achterin gedurfd één-tegen-één gespeeld.”
Raaymann keek al vooruit naar komende zaterdag. “Want voor ons is de competitie het belangrijkste en zaterdag wacht in Velp VVO A1.”

Redichem A1 – Arnhemse Boys Schuytgraaf A1 1-4 (0-2).
Arnhemse Boys A1 startte uitstekend. De gasten namen al in de achtste minuut de leiding door René Verpoort na een prima pass van Niels Verbeek. Drie minuten voor rust schoot Leroy Lucke raak uit een vrije trap van 20 meter (0-2) nadat JoeyPechler was neergelegd.
Na een verkeerde terugspeelbal kon Redichem kort na rust al iets terug doen (1-2). Het spel werd er daarna niet beter op, maar via twee doelpunten van René Verpoort, beide keren op aangeven van Kaval Bahir, plaatse Arnhemse Boys zich gemakkelijk voor de volgende bekerronde.