Arnhems succes blijft uit op Masters

28 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse tennissers hebben op de Gelderse Masters in Bemmel niet voor succes kunnen zorgen. Lody Teeuwsen sneuvelde in de halve finale. Bij de dames overkwam dat Maartje Schulz en de Westervoortse Janske Hogeweg.

Het toernooi om de Gelderse Masters in Bemmel is een invitatietoernooi, waaraan de beste 8 spelers en speelsters in een categorie mogen deelnemen. Lody Teeuwsen plaatste zich in De Schaapskooi in Bemmel in categorie 3 nog wel bij de beste 4 door in de kwartfinale Eldenaar Benjamin Bruil uit te schakelen. Dat gebeurde na opgave van Bruil, die na 7-6 verlies in de eerste set na een 3-0 achterstand in de tweede niet verder kon.
Teeuwsen verloor zaterdag de halve finale van de latere winnaar Michel Bouwmeester uit Apeldoorn. Teeuwsen, speler van TV Beekhuizen, won de eerste set, maar moest uiteindelijk toch buigen: 4-6, 6-3, 7-5.
Bouwmeester won zondag de finale van Apeldoorner Ingmar Scholte, die in de halve finale te sterk was voor Elstenaar Stefan Nab.
De Westervoortse Janske Hogeweg (foto) was in de kwartfinale vrijdag nog te sterk voor Jessie Steenis, maar struikelde zaterdag in de halve finale over de Doesburgse Vera de Jong: 6-3, 6-3. Hogeweg was ondanks het verlies niet ontevreden over haar prestatie. “Want ik heb geen slechte wedstrijd gespeeld. Vooral het fysieke aspect maakte het verschil”, meende de 20-jarige Westervoortse.
De Jong ging er uiteindelijk met de eindzege vandoor door in de finale Milou Pietersz in 3 sets te verslaan: 6-1, 3-6, 6-2. Pietersz had in de halve finale nog afgerekend met de Arnhemse Maartje Schulz, die in 2 sets kansloos was: 6-1, 6-4.