Arnhemia ‘underdog’ tegen De Bataven

7 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemia treft dinsdagavond in de eerste halve finale van de strijd om de Arnhem Cup het Gendtse De Bataven. Middenvelder Maikel Peters van Arnhemia acht zijn ploeg niet kansloos.

“Kansen zijn er altijd”, verklaart Peters (foto). “Wij zijn een vierdeklasser, De Bataven een eersteklasser, dus zijn wij de underdog. Maar in een bekerwedstrijd kunnen er altijd gekke dingen gebeuren.”
Een nadeel voor Arnhemia is, dat het wedstrijdritme mist. De Arnhemse ploeg speelde op 18 mei zijn laatste wedstrijd. Zaterdagvierdeklasser Duno werd toen op het terrein van vv Elsweide in de kwartfinale van de Arnhem Cup met 4-1 verslagen. Peters: “We hebben wel geprobeerd daarna nog een oefenwedstrijd te regelen, maar andere ploegen speelden óf nacompetitie óf vierden al vakantie. We hebben wel gewoon doorgetraind. Zelfs afgelopen zondag hebben we op het veld gestaan.”
De Bataven kwam nog wel in actie. Voor het laatst op 29 mei, toen het de nacompetitiewedstrijd bij Achilles 1894 om promotie naar de hoofdklasse met 4-2 verloor. Daarmee was De Bataven uitgeschakeld. “Dat was toch een mentale tik, misschien kunnen wij daarvan profiteren”, aldus Peters. “Ik zou het geweldig vinden als wij de finale haalden.”
Arnhemia bereikte de halve finale ten koste van AZ 2000 (za), De Paasberg, dat zich terugtrok, en Duno. De Bataven schakelde VVO en hoofdklasser Babberich uit. Spero, de tegenstander van De Bataven in de kwartfinale, trok zich op het laatste moment terug in verband met nacompetitieverplichtingen.
De wedstrijd tussen Arnhemia en De Bataven wordt dinsdag (vanavond) gespeeld op het terrein van vv Elsweide en begint om 19.30 uur. De tweede halve finale staat voor donderdag op het programma. Dan staan RKHVV en titelverdediger FC Presikhaaf tegenover elkaar. Ook dat duel wordt gespeeld bij Elsweide en begint om 19.30 uur.