Arnhemia trefzeker in blessuretijd

22 september 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemia blijft uitstekend presteren in de vijfde klasse G. Bij Nijmegen won de ploeg van trainer Pierre van den Berg met 0-3. Samen met RVW voert Arnhemia de ranglijst met 9 punten uit 3 duels aan.

De overwinning van 0-3 bij en in Nijmegen doet een gemakkelijke middag vermoeden, maar de realiteit was anders. Beide ploegen ontliepen elkaar niet zoveel.
Opmerkelijk in dit duel was dat alle treffers in blessuretijd vielen. Rewan Hamdaziz zette de bezoekers in de tweede minuut van de blessuretijd van de eerste helft op 0-1. Na de hervatting stond die stand na 90 minuten nog steeds op het bord. Ruim in de extra tijd bepaalden Mo Edan en Maikel Peters de eindstand op 0-3.
Bij Arnhemia maakte de pas 17-jarige doelman Mark Rensink een uitstekend debuut in de hoofdmacht.
RVW voert op basis van een iets beter doelsaldo (plus 11 tegen plus 9) de ranglijst in 5G aan.
Elsweide (7 uit 3) verspeelde tegen DVE Trajanus de eerste twee punten (2-2).

Eendracht zorgde in 5G voor een stunt. De Arnhemse ploeg keek in de thuiswedstrijd tegen DVSG nog tegen een 3-0 achterstand aan. De formatie van trainer Marlon Keizer kwam echter als herboren uit de kleedkamer en won alsnog met 4-3. De winnende treffer was van Rogier Kamerbeek. Voor Eendracht betekende de zege de eerste drie punten van het seizoen.

De Paasberg sloot aan bij de subtop door een krappe 1-0 thuiszege op Brakkenstein. De ploeg van het trainersduo Badr Azoum/Michel van der Steen heeft 6 punten uit 3 duels.